De 10 vanligaste skönhetsmissarna<br />

Tvätta alltid av dig sminket innan du går och lägger dig.

Foto: Photographer: Chepko Danil Chepk

1 av 5: Tvätta alltid av dig sminket innan du går och lägger dig.

Varje produkt du använder måste få tid till att sjunka in och torka till innan du tar på en ny. Så se till att ha god tid på morgonen.

Foto: Corinne Malet

2 av 5: Varje produkt du använder måste få tid till att sjunka in och torka till innan du tar på en ny. Så se till att ha god tid på morgonen.

Tänk "less is more" när du sminkar dig i sommar. Naturligt är det vackraste och mest snälla mot din hud.

Foto: Korionov Igor

3 av 5: Tänk "less is more" när du sminkar dig i sommar. Naturligt är det vackraste och mest snälla mot din hud.

Val av parfym betyder mycket för hur gammal folk omkring dig tror att du är. En mörkare doft är samma som en äldre ålder, en ljus och fräsch doft gör så att du uppfattas något yngre.

4 av 5: Val av parfym betyder mycket för hur gammal folk omkring dig tror att du är. En mörkare doft är samma som en äldre ålder, en ljus och fräsch doft gör så att du uppfattas något yngre.

Dieter i all ära, men om de är alldeles för strikta kan de stjälpa mer än hjälpa ditt yttre.

Foto: Evgeny Atamanenko

5 av 5: Dieter i all ära, men om de är alldeles för strikta kan de stjälpa mer än hjälpa ditt yttre.

Alla vill uppnå ett fräscht yttre under sommaren. Ändå är det så lätt att klampa rakt ned i misstagsdammen.

Daily Express har därför sammanställt en lista på de tio största skönhetsfelen som vi alla begår någon gång och som stjälper mer än de hjälper. Läs, kom ihåg och gör rätt.

1. En peeling för mycket

Visst är det en skön känsla när huden nylige är peelad? Men se upp, för mycket peeling kan faktiskt förvärra de hudproblem du försöker bli av med.

Använd en mild skrubb en till två gånger i veckan, då får du resultatet du söker.

2. Alla produkter samtidigt

Ansiktstvätt, hudlotion, foundation, sprej – allt på en och samma gång för att tiden är mer än knapp på morgonen. Det här stressade beteendet kan dock vara din huds fall och orsaka överkänslighet och fläckar.

Innan du mixar med olika produkter bör du testa så de inte orsakar överreaktion. När du gjort det – låt var produkt få sjunka in innan du använder nästa.

3. Tunga muskiga dofter

Rätt parfym kan faktiskt föryngra dig. Muskiga och tunga dofter får dig att uppfattas som äldre, medan friska, blommiga och gröna dofter kan ge en energiexplosion.

Om du väljer en lätt och pulserande doft kan du lätt misstas för att vara några år yngre än vad du egentligen är.

4. Missbruk av brun-utan-sol

Att använda hudlotion som ger en lätt skimrande, men ack så overklig, bränna är inte förbjudet innan solen på riktigt kysst din vinterbleka hud. Men vad du än gör, överdriv inte. Användning sker med måtta och man bör gå efter "lagom är bäst".

5. Hjälmfrisyren

I sommar är det lätta, luftiga, solkyssta och framför allt naturliga hårsvall som ska eftersträvas. Med andra ord bör man ställa undan hårsprej och andra produkter som får ditt hår att se ut som en hjälmfrisyr. Införskaffa i stället en produkt som ger håret glans och lyster.

6. Sminka på – men aldrig av

Naturellt är så klart att föredra, men använder du smink bör du alltid sminka av dig senast innan läggdags. Att sova med sminkrester blockerar dina porer och leder till en mindre livfull hud. Smink försvårar nämligen för huden att absorbera nödvändiga näringsämnen.

Försök även att undvika rengöring med alkohol i, det kan irritera mer än det hjälper.

7. Militäriskt strikta dieter

Det är väl ingen nyhet i sig att rätt slags kost och rätt mängd ger ditt utseende i boozt? Men det tål att upprepas och även påpekas att även extremt strikta dieter och hängiven träning kan få huden att falla ihop.

Håll dig till en balanserad kost och när du har tränat är det viktigt att du rengör huden direkt efteråt, då är nämligen porerna öppna och lättare mottagligare för inflammation.

8. Våga vägra solskydd

Att inte bära solskyddsfaktor dagligen är en blunder. Solexponeringen kan orsaka torr och slapp hud, ge rynkor och åldersfläckar samt orsaka cancer. Om du däremot har solskydd i ur och skur får du in rutinen och skyddar dig dagligen. Med detta skydd kommer huden dessutom att reparera sig och du kommer se en förbättring både i struktur och hudton.

9. Fel produkter för fel hud

Det är en extremt simpel ekvation – fel slags produkter på din hud stjälper mer än det hjälper.

Så ta reda på vilka slags produkter som fungerar för dig, alla har sina individuella förutsättningar. Tycker du att det är svårt, ta hjälp av en expert inom området.

En annan viktig regel är att inte byta allt för ofta, rutin och kontinuitet är ett vinnande recept. Och om du ändå byter bör du ha i bakhuvudet att det kan ta upp till sex veckor innan du ser resultat. När det gäller anti aging-produkter kan det ta ännu längre tid, upp till sex månader innan hud och produkt börjat sitt samarbete.

10. Spackeldrottning

Less is more. Det är en tvärenkel regel när det kommer till smink. Eyeliner och mascara på de nedre fransarna kan göra att dina ögon ser tunga och åldrade ut.

Fokusera i stället på den övre delen av dina ögon med volymgivande mascara som ger ett curl utan att tynga ned dem.

Undvik dessutom tjock foundation, metalliska ögonskuggor och matta läppstift. Den naturella looken med färger som matchar din egen hudton och matta skuggor är ett vinnande koncept.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här