Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Därför ska du använda flera ansiktsmasker - samtidigt

Ansiktsmask för hy som är för torr, oljig hy eller rynkig – varför välja antingen eller?

Nya skönhetstrenden är att kombinera flera olika sorters.

Att använda multimasker maximerar chanserna att nå optimalt resultat.

https://www.youtube.com/watch?v=orhcN4IYel4

Det finns ansiktsmasker de som tar bort döda hudceller, andra som återfuktar eller som drar ut orenheter ur porerna. Men för den som har blandhy så räcker det ju inte med endast en sorts formula. Lösningen är den senaste trenden bland ansiktsmasker – nämligen att kombinera flera olika sorters krämer samtidigt på olika ställen i ansiktet.

Flera ansiktsmasker - samtidigt

Amerikanska sajten Buzzfeed kallar fenomenet "multimasking" och exemplifierar med youtubepersonligheten Nicole Guerriero som använder en kolmask i de områden där man brukar få utslag eller tilltäppta porer.

Sen en fuktighetsmask i de torrare partierna och kanske något under ögonen som tar bort mörka ringar. För att reducera smilrynkor vid munnen använder Nicole de mustaschformade plåstren som lovar slätare hy.

Multimasking - välgörande och kul

För den kreativa är multimasking dessutom en möjlighet att bre på ordentligt med spacklet – och på köpet ha kanske kul framför spegeln eller kanske med mobilkameran.

 

√ Läs också: TEST av ansiktskrämer

Använd ansiktsmask på natten

Enligt Debra Jaliman, hudläkare i New York, är det allra bäst att applicera ansiktsmasker som får verka i lugn och ro under natten. Till Buzzfeed föreslår hon även att man endast ska multimaska en gång i veckan eftersom vissa sorter kan verka för uttorkande i ansiktet om de överdoseras.

Spana in Reneeclementine och Olgalidiales multimasker.