Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Avoacdo innehåller massvis av nyttiga fetter.Avoacdo innehåller massvis av nyttiga fetter.Avoacdo innehåller massvis av nyttiga fetter.
Zucchini innehåller få kalorier men massor av vatten.Zucchini innehåller få kalorier men massor av vatten.Zucchini innehåller få kalorier men massor av vatten.
Gurka innehåller mycket vatten, men även mineralen silica, som hjälper huden att producera kollagen.Gurka innehåller mycket vatten, men även mineralen silica, som hjälper huden att producera kollagen.Gurka innehåller mycket vatten, men även mineralen silica, som hjälper huden att producera kollagen.
Mörk choklad innehåller ämnen som hjälper huden att reparera sig och bli fastare.Mörk choklad innehåller ämnen som hjälper huden att reparera sig och bli fastare.Mörk choklad innehåller ämnen som hjälper huden att reparera sig och bli fastare.
Vattenmelon är vatten i ätbar form.Vattenmelon är vatten i ätbar form.Vattenmelon är vatten i ätbar form.
1 AV 5
Avoacdo innehåller massvis av nyttiga fetter.
2 AV 5
Zucchini innehåller få kalorier men massor av vatten.
Foto: Ilonaimagine/ Getty Images
3 AV 5
Gurka innehåller mycket vatten, men även mineralen silica, som hjälper huden att producera kollagen.
4 AV 5
Mörk choklad innehåller ämnen som hjälper huden att reparera sig och bli fastare.
5 AV 5
Vattenmelon är vatten i ätbar form.

Ät dig till vacker hy – 5 råvaror som gör susen

Smink och lyxiga krämer i alla ära, men enligt makeupartisten Wendy Rowe är det rätt råvaror som ger huden den bästa lystern. Och vi lovar – allt är dessutom gott!

Wendy Rowe har varit makeupartist i Hollywood i mer än 20 år, och har hjälpt stjärnor som Kate Hudson, Nicole Kidman, Cara Delevingne och Sienna Miller att få strålande hy, skriver Mail online. Trots hennes yrke menar hon att vad vi äter faktiskt är viktigare för hyns utseende än smink. Nu har hon skrivit en bok i ämnet, "Eat beautiful", där hon berättar om sina erfarenheter av hur rätt råvaror kan göra underverk för vår hy.

Här kommer 5 tips ur hennes bok:

1. Avokado

Innehåller massvis av nyttiga fetter och kan förutom att hjälpa dig gå ner i vikt också få din hy att stråla!

– Avokado innehåller fettsyror som hjälper till att skydda huden mot skadliga UV-strålar, och gör också din hy mindre känslig och mer elastisk, säger Wendy Rowe.

Toppen som mellanmål, frukost eller i salladen året runt, med andra ord.

LÄS OCKSÅ: 5 hälsoskäl att äta avokado – varje dag

2. Zucchini

Innehåller få kalorier men massor av vatten – något som är perfekt under sommaren. De är också fullproppade av viktiga näringsämnen.

– Hudens favoritvitaminer A, B och C skyddar mot fria radikaler och inflammationer, och får din hy att skina. De hjälper också till att motverka ålderstecken, förklarar Wendy Rowe.

LÄS OCKSÅ: 12 expertråd för en naturligt vacker hy

3. Gurka

Precis som zucchini innehåller gurka mycket vatten, men även mineralen silica, som hjälper huden att producera kollagen.

Wendy Rowe berättar att gurkskivor på ögonlocken har bra effekt mot påsar under ögonen.

– C-vitaminet och koffeinsyran i gurkan tar bort svullnaden och verkar uppstramande och uppfräschande.

LÄS OCKSÅ: Lägg gurkan i vattnet – annars missar du något!

4. Mörk choklad

Att äta choklad är kanske inte är det första du tänker på om du vill få bättre hy, men faktum är att mörk choklad av bra kvalitet är godis även för huden.

– Mörk choklad innehåller ämnen som hjälper huden att reparera sig och bli fastare, samt skyddar mot farlig UV-strålning, berättar Wendy Rowe.

En chokladbit på nästa fikarast är alltså att rekommendera. Men glöm inte att den måste vara mörk och av hög kvalitet. Mjölkchoklad har – tyvärr – inte samma effekt.

LÄS OCKSÅ: 6 goda skäl att frossa i mörk choklad

5.  Vattenmelon

Sommarens favoritfrukt nummer ett är en delikatess även för din hy. Under sommaren är det viktigt att vi får i oss mycket vatten för att ge huden fukt, och eftersom vattenmelon är vatten i ätbar form (varje frukt innehåller upp till 93 procent vatten!) är den perfekt som lyxigt snack, mellanmål eller i salladen.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du ALLTID skölja din vattenmelon!