Foto: Shutterstock

8 enkla beauty hacks för den tunna plånboken

Man behöver inte alltid köpa nytt när man inte är helt nöjd med sitt smink, det finns faktiskt några enkla knep som kan göra susen! Här är 8 enkla hacks för den tunna plånboken. 

1. Ge din gamla mascara liv igen

Om din mascara börjar bli torr kan du lätt liva upp den igen med några droppar linsvätska/ögondroppar. Då blir den som ny igen!

Annons: Hitta bästa pris på populär mascara – se Prisjakt (extern länk)

2. Gör din ögonfransböjare bättre

Får du inte till någon snygg böj på dina fransar trots att du använder dig av en ögonfransböjare? Prova då att värma upp böjaren antingen med hårtorken lite försiktigt eller med varmtvatten. Då blir den lite som en locktång. 

Annons: Hitta bästa pris på populära ögonfransböjare – se prisjakt (extern länk)

Foto: Colourbox

3. Få tjockare fransar med transparent puder

Genom att borsta lite lätt med transparent puder på ögonfransarna innan du applicerar mascaran kan du få extra volym. Du kan så klart lägga på pudret i flera omgångar för att få en ännu starkare effekt. 

Annons: Hitta bästa pris på löspuder – se Prisjakt (extern länk)

4. Få bättre ögonpenna med värme

Önskar du att din ögonpenna var lite mjukare och lättare att applicera?

Värm då spetsen av pennan över en tändares flamma under några få sekunder, vänta tills den har svalnat och använd!

LÄS OCKSÅ: Sminkmisstagen som får dig att se äldre ut 

Foto: Colourbox

5. Slipp kladdet med ögonfrans-limmet

Det kan vara lite klurigt att få limmet jämt när man ska limma fast lösögonfransar. Därför ska du använda dig av en hårnål. Böj upp nålen (så att den blir som en pinne) och applicera limmet på fransarna med den. Snabbt och okladdigt!

LÄS OCKSÅ: Experten: Bästa tipsen för festfina läppar 

6. Använd mascara som eyeliner 

Har du ingen eyeliner eller tog den precis slut? Använd då en tunn pensel och din mascara. Har du dessutom en vattenfast mascara så kommer även din nya eyeliner sitta extra hårt.

Annons: Hitta bästa pris på populära eyeliners – se prisjakt (extern länk)

Gör glansigt läppstift matt

Foto: Colourbox

Har du bara glansiga läppstift hemma, men önskar dig ett matt i samma färg? Spring då inte direkt till butiken och köp ett nytt, du kan nämligen använda samma. Allt du behöver är bara ett transparent puder och en bit toalettpapper. 

Måla läpparna med det glansiga läppstiftet, sära sedan på de olika lagrena på papperet så att det blir tunnare. Sätt sedan papperet över läpparna och pudra på det transparenta pudret (på papperet alltså). Ta bort papperet och bang! Läppstiftet är matt. 

8. Trött på att hårnålarna som inte sitter på plats

Du har säkert redan en bunt halvdåliga hårnålar hemma. Men innan du slänger dem kan du prova detta trick. 

Spraya hårnålarna med hårspray innan du sätter i dem, då glider de inte ur håret. Och kom ihåg: För att använda nålarna på rätt sätt ska den vågiga sidan vara nedåt och inte uppåt.