Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skäggolja med doft av tallskog från Mr Bear, 30 ml, 155 kronor på Grooming.se.Skäggolja med doft av tallskog från Mr Bear, 30 ml, 155 kronor på Grooming.se.Skäggolja med doft av tallskog från Mr Bear, 30 ml, 155 kronor på Grooming.se.
Skäggolja från Pfeilring, 20 ml, 199 kronor på Militusmedical.se.Skäggolja från Pfeilring, 20 ml, 199 kronor på Militusmedical.se.Skäggolja från Pfeilring, 20 ml, 199 kronor på Militusmedical.se.
Skäggolja från Damn Good Soap Company, 15 ml, 189 kronor på Beardshop.se.Skäggolja från Damn Good Soap Company, 15 ml, 189 kronor på Beardshop.se.Skäggolja från Damn Good Soap Company, 15 ml, 189 kronor på Beardshop.se.
Skäggolja med doft av cederträ och citurs, PRORASO, 30 ml, 169 kronor på Shavingroom.se.Skäggolja med doft av cederträ och citurs, PRORASO, 30 ml, 169 kronor på Shavingroom.se.Skäggolja med doft av cederträ och citurs, PRORASO, 30 ml, 169 kronor på Shavingroom.se.
Frank's Beard Elixir med doft av vetiver, patchouli, enbär och bergamott, Mr Natty, 8 ml, 129 kronor på Beardshop.se.Frank's Beard Elixir med doft av vetiver, patchouli, enbär och bergamott, Mr Natty, 8 ml, 129 kronor på Beardshop.se.Frank's Beard Elixir med doft av vetiver, patchouli, enbär och bergamott, Mr Natty, 8 ml, 129 kronor på Beardshop.se.
1 AV 5
Skäggolja med doft av tallskog från Mr Bear, 30 ml, 155 kronor på Grooming.se.
2 AV 5
Skäggolja från Pfeilring, 20 ml, 199 kronor på Militusmedical.se.
3 AV 5
Skäggolja från Damn Good Soap Company, 15 ml, 189 kronor på Beardshop.se.
4 AV 5
Skäggolja med doft av cederträ och citurs, PRORASO, 30 ml, 169 kronor på Shavingroom.se.
5 AV 5
Frank's Beard Elixir med doft av vetiver, patchouli, enbär och bergamott, Mr Natty, 8 ml, 129 kronor på Beardshop.se.

Skäggolja – därför är den viktig att använda

Skäggolja gör inte bara ditt ansiktshår mjukt och följsamt.

Oljan tar också bort bakterier och svamp från ditt skägg.

– Om du har skägg så ska du definitivt använda skäggolja, säger barberaren Marcus Mendes bestämt.

Skäggolja står numera i de flesta skäggbärares badrumsskåp.

En skäggolja innehåller oljor som mjukgör och fräschar upp både skägget och huden därunder. Den motverkar torr skäggbotten och irritation.

Barberaren och frisören Marcus Mendes som startade sin första salong som 22-åring rekommenderar alla med skägg att införskaffa en.

– En bra skäggolja har egenskapen att vara lite antiseptisk, tar bort lite bakterier. Vi fönar ju inte skägg så efter en dusch så är det blött. När det är varmt så bildas bakterier, säger han till Allt om Mode.

Dyker det upp hudflagor i skägget bör du se upp.

– När det flagnar så tror många att det är död hud eller mjäll, men det är det inte, utan det är svamp. En bra skäggolja tar bort svampen.

Marcus Mendes gillar Pfeilrings skäggolja.Marcus Mendes gillar Pfeilrings skäggolja.Marcus Mendes gillar Pfeilrings skäggolja.
Marcus Mendes gillar Pfeilrings skäggolja.

Skäggoljans mjukgörande egenskap är bra för att få kontroll.

– Skägg består av en mängd olika hårkvalitéer. Det kan finnas raka, grova, lockiga, tunna strån – på ett och samma fejs. Stråna reagerar olika på fukt, och då är det lätt att det blir "spindelben" och spretigt. Skäggoljan håller ihop det.

Skäggolja - så gör du:

Börja i den översta linjen och jobba nedåt genom att massera in oljan.

Avsluta genom att blöta en bomullshandduk i riktigt kallt vatten och håll över ditt skägg. Det kapslar in din skapelse och hjälper att transportera in vården i huden och stänga in den där.

Köpa skäggolja – i butik och online

Bra skäggoljor går att köpa både i butik och online.

Doften är en smaksak. I dag finns det både skäggoljor som doftar neutralt och de som doftar starkt - välj någon du gillar.