För Bimba är det viktigt att hålla händerna i god form. Hon ger sina naglar en Gelishbehandling var tredje vecka. ”Lacket skyddar och stärker också nageln som en liten inpackning”, säger hon.
Bimba Molund. Ålder: 55. Yrke: Undersköterska. Favoritfärg på naglarna: Klassisk röd. Nagelbudget: Hälsa och skönhet prioriterar jag väldigt högt. Därför lägger jag gärna en del pengar på mina naglar om man räknar med handkrämer, filar och så vidare.
För Bimba är det viktigt att hålla händerna i god form. Hon ger sina naglar en Gelishbehandling var tredje vecka. ”Lacket skyddar och stärker också nageln som en liten inpackning”, säger hon. Bimba Molund. Ålder: 55. Yrke: Undersköterska. Favoritfärg på naglarna: Klassisk röd. Nagelbudget: Hälsa och skönhet prioriterar jag väldigt högt. Därför lägger jag gärna en del pengar på mina naglar om man räknar med handkrämer, filar och så vidare. Foto: Anna Rut Fridholm

Så fixar du fina naglar med ny gel-metod

Nu kan även du som är lat och bekväm ha perfekta naglar.

Nya trenden är gelbaserat lack som håller sig snyggt nästan en månad.

Du kanske varken har lust eller­ möjlighet att lägga en massa tid och en smärre förmögenhet varje vecka, men vill ändå ha fina naglar. Då kan den nya tekniken med gelbaserade nagellack vara något för dig.

Lacket håller i flera veckor och behöver inte målas om förrän nageln har vuxit ut så mycket att man ser ett ordentligt glapp mellan nagelband och lackning. Det brukar ta åtminstone tre veckor, medan en vanlig lackning gjord på salong håller sig snygg i max en vecka.

Många salonger runt om i landet har hakat på trenden. På NH Nails i Stockholm jobbar man med märket Gelish som är en hybrid mellan en så kallad soft gel och nagellack. På salongen (som för övrigt tar hand om Charlotte Perrellis karaktäristiska klor) har många av kunderna gått över till den nya tekniken ­eftersom priset är ungefär detsamma som för en vanlig manikyrbehandling.

Resultatet ser också likadant ut som vanligt lack, med skillnaden att det inte behöver göras om lika ofta. Skulle du tröttna på färgen innan det är dags att måla nytt kan du pensla på vanligt lack utanpå gellacket, men var noga med att inte använda en remover med aceton.

Lacket flagnar inte och skavs inte av men är lika tunt som vanligt lack. Dessutom är naglarna helt torra direkt när behandlingen är klar eftersom lacket härdas i UV- och LED-ljus. Du behöver alltså inte vara försiktig och vänta i timmar för att lackningen inte ska bli förstörd. Däremot måste du ha tid och pengar nog att gå till en salong eftersom produkterna inte får säljas till privatpersoner annars.

Bimba Molund har alltid varit noga med att hålla sina händer och naglar i god form.

- Det känns jätteviktigt, de är en del av mig, säger hon.

Hon går till NH Nails var tredje vecka för att få nytt lack. Den nya tekniken har inneburit att hon inte behöver fila, måla och pyssla med naglarna lika mycket längre. Det enda hon gör nu är att smörja med nagelbandsolja och handkräm varje dag.

- Det är väldigt bekvämt och samtidigt är man alltid snygg. Det känns naturligt, inte som konstgjorda naglar med exempelvis akryl. Lacket skyddar och stärker också nageln som en liten inpackning. Att naglarna blir starkare är bra om man som jag gillar att ha lite längre naglar.

Alla naglar är gjorda av Najet Hamila Strand på NH Nails.

Gelishbehandling. Lacket härdas i UV-ljus. Foto: Foto: Anna Rut Fridholm

Gelishbehandling

Så går en Gelishbehandling till på NH Nails:

1. Först görs en vanlig manikyr. Nagelbanden formas och trimmas så att de ser perfekta ut. Sedan formas den naturliga nageln till önskat utseende och längd. Föroreningar från nagelns yta tas bort.

2. Precis som vanligt innefattar lackningen ett lager underlack, två lager färg och ett lager överlack med Gelishprodukter. Varje lager härdas i UV-ljus i 10-30 sekunder.

3. Klart!

 

* Vad kostar det? Från 450 kronor.

* Hur lång tid tar det? Hela behandlingen tar 30-45 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!