1 av 2: Ta hand om din hud – 7 saker du bör undvika
2 av 2 Foto: Shutterstock

Rädda dina torra läppar – test av lipbalm

Är läpparna är torra och fnasiga? Lugn, problemet går att lösa – satsa på fuktboostande lipbalm och krämer som lägger sig som en skyddande och vårdande film över munnen och läppkonturen.

Här är bäst i test.

3 bästa tipsen för mjuka, fina läppar

1. Läppkonturen. Var extra noga med att smörja in läppkonturen. Nariga läppar börjar oftast med att kanten blir torr och fnasig. Håll kanten återfuktad så sprider sig inte problemet till läpparna.

2. Se upp för saliv. Slicka dig inte om munnen. Salivet gör tyvärr problemet värre. Lösningen är produkter med ingredienser såsom shea- och mangosmör, lanolin, bivax och växtbaserade oljor.

3. Sov-tips. På natten kan man komplettera med produkter som innehåller paraffin och vaselin som lägger sig som en skyddande hinna över läpparna.

TEST AV TRE LIPBALM

Ointment multi-purpose superbalm, Lanolips

Ointment multi-purpose superbalm, Lanolips
Fylligt återfuktande

Den här lilla tuben kommer jag att ha som basvara framöver. Den lite tjocka konsistensen, som smälter vid hud- kontakt, har varit skönt effektivt på mina torra flagiga läppar och funkar även för att punktmarkera nagelband och torra partier på kroppen. Innehåller naturliga ingredienser som lanolinfett. Finns även i färgade alternativ.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Glow Play Lip Balm, Mac

Glow Play Lip Balm, Mac
Mjukt & vårdande

Många lipbalm känns klistriga och kladdiga, men inte det här. Skönt krämig konsistens som lägger sig som ett slags

hinna på läpparna. Det sitter bra, det mjuka känslan finns kvar även efter en varm soppa. Innehåller en mix av fuktboostande sheasmör, jojoba och mangoolja. Finns i sex snygga nyanser, varav en ofärgad.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Addict lip glow, Dior

Addict lip glow, Dior
Håller länge

Snyggt och lyxigt, det här balmet sitter överraskande bra och skyddar även när det är minusgrader ute. Har haft det under många vintriga sportdagar och det har känts som att jag skyddat munnen med yllebyxor. Dessutom finns det i sex finstämda nyanser, färger som anpassar sig efter hudtonen. Innehåller vårdande mangosmör. Skräddarsydd nyans som anpassar sig efter varje hudton.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!