Callie Thorpe och Diana Sirokai vill visa exakt hur missvisande bilderna i modemagasin kan vara.
Callie Thorpe och Diana Sirokai vill visa exakt hur missvisande bilderna i modemagasin kan vara. Foto: Instagram

Plusmodellernas bild visar hur missledande retuschering kan vara

När foton retuscheras är det inte bara småsaker som justeras.

De här två plus size-modellerna vill visa exakt hur missvisande bilderna i modemagasin kan vara.

Här är före- och efterbilderna som hyllas i sociala medier.

Släta lår, plattar magar och stora bröst. Med dagens teknik är det lätt att retuschera och manipulera bilder till den grad att de inte längre representerar verkligheten. Och det görs, hela tiden. 

Det här ville de två kroppsaktivisterna och plus size-modellerna Diana Sirokai and Callie Thorpe göra en poäng av. För att visa hur missvisande hårt retuscherade bilder i medierna kan vara bad de en fotograf att gå loss på dem i Photoshop, skriver Huffington Post.

 

https://www.instagram.com/p/BaXaWK8nHAI/?taken-by=dianasirokai

Diana Sirokai står till vänster och Callie Thorpe till höger. För att se originalbilden: För markören över det inbäddade inlägget och tryck på högerpilen som dyker upp i bilden.

LÄS OCKSÅ: Modellen vägrar plocka dina ögonbryn – hyllas på nätet 

"Äg den du är"

"Jag måste säga att vi ser fantastiska ut på båda sätten. Syftet med det här var att visa er alla hur magasin och media tar redigering till en annan nivå. Modeller och kändisar ser inte ens ut som sig själva. Vi lever i en sådan fejkad värld och det är dags att ta tillbaka verkligheten. Äg den du är och slakta!", skriver Diana Sirokai i inlägget.

Både Sirokai och Thorpe har en stor skara följare på Instagram och aktiva i kroppspositivistiska rörelsen som går ut på att visa att alla kroppar är lika mycket värde. Kroppspositivismen har även fått  ett starkt fäste också i Sverige. 

Aktuellt just nu