Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet

Publicerad 9 aug 2013 09:53

Nu är det trendigt att ha skägg – smarta tips

<strong>VARFÖR HAR DU SKÄGG?</strong><br><strong>PEO ENGSTRÖM, 32, supportingenjör, Lidingö:</strong><br>-  Jag har odlat skägg i två månader eftersom jag ville se hur mycket jag  kunde odla. Jag har inte trimmat det alls men kammar det varje dag.  Efter sommaren kommer jag att raka av det och kanske spara ett  bockskägg.<br>

VARFÖR HAR DU SKÄGG?
PEO ENGSTRÖM, 32, supportingenjör, Lidingö:
- Jag har odlat skägg i två månader eftersom jag ville se hur mycket jag kunde odla. Jag har inte trimmat det alls men kammar det varje dag. Efter sommaren kommer jag att raka av det och kanske spara ett bockskägg.

1/4

Foto: Lisa Mattisson

<strong>MAGNUS ENGSTRÖM, 43, målare, Södertälje:</strong><br>- Jag gillar att väcka reaktioner. Jag har haft skägg i tio år och det har varit ganska långt, ner till naveln ungefär. I december fick jag klippa av det eftersom jag skulle göra en hjärtoperation men efter det har jag inte klippt det alls.<br>

MAGNUS ENGSTRÖM, 43, målare, Södertälje:
- Jag gillar att väcka reaktioner. Jag har haft skägg i tio år och det har varit ganska långt, ner till naveln ungefär. I december fick jag klippa av det eftersom jag skulle göra en hjärtoperation men efter det har jag inte klippt det alls.

2/4

Foto: Lisa Mattisson

<strong>NICKLAS WALLBERG, 30, reklamare, Liljeholmen:</strong><br>- Det är enkelt och jag ser inte ut som 15 år. Jag skaffade skägg när jag pluggade i Australien för många år sedan. Jag ansar det lite snyggt när jag ska träffa arbetsgivare.<br>

NICKLAS WALLBERG, 30, reklamare, Liljeholmen:
- Det är enkelt och jag ser inte ut som 15 år. Jag skaffade skägg när jag pluggade i Australien för många år sedan. Jag ansar det lite snyggt när jag ska träffa arbetsgivare.

3/4

Foto: Lisa Mattisson

<strong>PER JOSEPHSON, 29, student, Vasastan:</strong><br>- Jag har haft skägg i två år och skaffade det för att jag kunde. Det handlar mest om att jag är lat och inte orkar raka mig.<br><strong>EMMA HELIN, 33, arkitekt, Vasastan:</strong><br>- Det är jättesnyggt! Jag gillar skägg.<br>

PER JOSEPHSON, 29, student, Vasastan:
- Jag har haft skägg i två år och skaffade det för att jag kunde. Det handlar mest om att jag är lat och inte orkar raka mig.
EMMA HELIN, 33, arkitekt, Vasastan:
- Det är jättesnyggt! Jag gillar skägg.

4/4

Foto: Lisa Mattisson

Sommaren är skäggens tid. Under lata semesterdagar låter många ansiktshåret växa.

- Jag var nyfiken på hur mycket jag kunde odla, säger Peo Engström, 32.

Det var när hans vän reste bort den 8 juni som Peo Engström, 32, började odla skägg. Tanken är att raka av det efter att hon kommit tillbaka från sin resa den 16 augusti.

- Jag var nyfiken på hur mycket jag kunde odla. Det har växt mer än jag väntade mig, säger Peo Engström.

Omgivningens reaktioner har varierat.

- Farmor tycker att jag ser ut som en slusk medan kollegerna på jobbet säger att det ser ståtligt ut.

Stark skäggtrend

Skäggexperten Eric Thorsson säger att trenden blir starkare och i samband med ledigheten växer ansiktshåren till sig.

- På semestern vågar många prova att odla skägg för första gången, säger han.

Eric Thorsson driver Skäggbloggen tillsammans med vännen Axel Naver. I september släpps "Skäggboken" som de tagit fram tillsammans med fotografen Anders Bergstedt. Sidorna är fulla av porträttbilder, personliga berättelser och skäggvårdstips.

"Ha skägget kvar"

Till den som börjat trivas med sitt semesterskägg ger Eric Thorsson rådet att våga låta hyveln ligga.

- Ha modet att gå tillbaka till jobbet med skägget kvar. Så började det för mig. Jag gick tillbaka till jobbet, fick mycket komplimanger och så blev det kvar.