Sophia färgar sina ögonbryn svarta för att framhäva dem mer. På sociala medier både hyllas och hatas hon för sitt ikoniska "unibrow".
1 av 2: Sophia färgar sina ögonbryn svarta för att framhäva dem mer. På sociala medier både hyllas och hatas hon för sitt ikoniska "unibrow". Foto: Instgram/Sophia Hadjipanteli
Sophia är av åsikten att man inte ska lägga sig i hur andra väljer att se ut.
2 av 2: Sophia är av åsikten att man inte ska lägga sig i hur andra väljer att se ut. Foto: Instagram/Sophia Hadjipanteli

Hon vägrar plocka sina bryn – hyllas på nätet

När det kommer till ögonbrynstrender har vi sett många stilar: Tunna, tjocka, buskiga, vågiga och flätade. Kan det vara dags för hopväxta ögonbryn?

Kanske, om man frågar modellen Sophia, som vägrar plocka sitt unibrow.

Hopväxta ögonbryn, så kallade "unibrows", har länge varit offer för vaxremsor, pincetter och rakhyvlar. Bryn som möts vid näsroten har helt enkelt ansetts vara något som måste korrigeras.

Men i svallvågorna av alla ögonbrynstrender som präglat 2017 (se vågiga bryn) är det kanske dags för Frida Kahlo-looken att få ett uppsving. 

Grekcypriotiska modellen Sophia Hadjipanteli är för. Hon har startat en hashtag i sociala medier – #unibrowmovement. Under den uppmanar hon till kroppspositivism. Och så visar hon upp sina egna frodiga bryn:

https://www.instagram.com/p/BYRYO0AhFaW/?taken-by=sophiahadjipanteli

LÄS OCKSÅ: Ny ögonbrynstrenden delar folk i två läger 

Hennes ögonbryn både hyllas och hatas i sociala medier

De svarta brynen ihop med det långa, blonda håret har blivit något av ett signum för den 21-åriga modellen. Precis som för den mexikanska konstnären Frida Kahlo – en look som Sophia nyligen hyllade i ett Instagram-inlägg:

https://www.instagram.com/p/BYooMzshAuE/?taken-by=sophiahadjipanteli

På Instagram har hon över 60 000 följare. Dagligen möter hon både komplimanger och hat för sitt vågade stilval. Folk skriver hatkommentarer för hennes utseende, och menar att hon borde plocka ögonbrynen.

LÄS MER: Därför får vissa hopväxta ögonbryn 

Vägrar plocka sina hopväxta ögonbryn

Men Sophia låter kommentarerna vara kvar, liksom stråna som förenar hennes ögonbryn. Anledningen?

I en intervju med Harper's Bazaar berättar hon att hon inte gör det för att få andra att gilla hennes ögonbryn, utan för att visa att det viktigaste är att man själv tycker om det man ser i spegeln. Hon vill få folk att acceptera hur andra ser ut. 

– Personligen tycker jag att mitt ansikte ser bättre ut så här. Andra håller inte med, och det är helt lugnt. Jag försöker inte få någon annan att hoppa på unibrow-tåget. Om jag tycker om det här, låt mig bara gilla det, säger hon.

Så, i stället för att försöka tämja sina naturligt hopväxta ögonbryn väljer Sophia att framhäva dem. Inte bara genom att låta dem växa vilt, utan även genom att färga dem svarta och sminka dem.

Aktuellt just nu