Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Modellen Taylor Hill frontar victoria's Secrets nya underklädeskollektion med en ny serie push-upbehåar.Modellen Taylor Hill frontar victoria's Secrets nya underklädeskollektion med en ny serie push-upbehåar.Modellen Taylor Hill frontar victoria's Secrets nya underklädeskollektion med en ny serie push-upbehåar.
Rätt shapewear kan fixa extra slät siluett av dina fina former - men glöm inte att sköta plaggen rätt. Så här gör du!Rätt shapewear kan fixa extra slät siluett av dina fina former - men glöm inte att sköta plaggen rätt. Så här gör du!Rätt shapewear kan fixa extra slät siluett av dina fina former - men glöm inte att sköta plaggen rätt. Så här gör du!
C Magnifique, från Chantelle. En formpressad minimizer som istället för att platta till bysten har en sk "secret pocket" bakom bygeln som ger en hög rund byst och samtidigt ger en minimizereffekt. 550 kronor.C Magnifique, från Chantelle. En formpressad minimizer som istället för att platta till bysten har en sk "secret pocket" bakom bygeln som ger en hög rund byst och samtidigt ger en minimizereffekt. 550 kronor.C Magnifique, från Chantelle. En formpressad minimizer som istället för att platta till bysten har en sk "secret pocket" bakom bygeln som ger en hög rund byst och samtidigt ger en minimizereffekt. 550 kronor.
Hög trosa från Chantelle, 500 kronor. Finns också en lägre variant för 400 kronor.Hög trosa från Chantelle, 500 kronor. Finns också en lägre variant för 400 kronor.Hög trosa från Chantelle, 500 kronor. Finns också en lägre variant för 400 kronor.
1 AV 4
Modellen Taylor Hill frontar victoria's Secrets nya underklädeskollektion med en ny serie push-upbehåar.
Foto: Fama Flynet France
2 AV 4
Rätt shapewear kan fixa extra slät siluett av dina fina former - men glöm inte att sköta plaggen rätt. Så här gör du!
Foto: Monkey Business Images Ltd
3 AV 4
C Magnifique, från Chantelle. En formpressad minimizer som istället för att platta till bysten har en sk "secret pocket" bakom bygeln som ger en hög rund byst och samtidigt ger en minimizereffekt. 550 kronor.
4 AV 4
Hög trosa från Chantelle, 500 kronor. Finns också en lägre variant för 400 kronor.

Shapewear - så får du dem att hålla formen länge

SHAPEWEAR. Svårt att få klänningen att sitta snyggt?

Problem med kjollinning som skär in?

Då kan ett shapewear-plagg göra hela skillnaden.

Men då måste du sköta plagget på rätt sätt för att få önskat resultat.

Gör så här.

Shapewear har seglat in och blivit mycket populära på senare år. Spanx och Maidenform är bland de största på marknaden men nu finns underkläder som formar kroppen hos nästan alla underklädesmärken som till exempel Lindex och Ellos med flera.

Shapewear är plagg som ska lyfta, hålla in och släta ut kroppen så att kläderna sitter lite snyggare på våra kroppar.

Många har blivit helt sålda på underkläderna som tagit sig från röda mattan i Hollywood till vår vardagsgarderob. Lika många tycker att plaggen är trånga och svåra att ta på och i stället fortsätter låta kroppen vara som den är.

Men för dig som fastnat för shapewear är det viktigt att sköta om dem så att de håller vad de lovar.

 

Här är 5 skötselråd som gör att dina kroppsformare håller mycket längre:

1. Tänk behå. En behå ska du inte använda två dagar i rad om du vill att den ska hålla form och fasthet. Detsamma gäller för dina shapewear.

2. Tvätta dem efter två användningar - smuts, svett och gammal hud gör ditt shapewear en otjänst om de får hänga kvar i fibrerna.

3. Tvätta dina shapewear för hand - då håller de elasticiteten bäst. Men räcker inte tiden/orken till kan du lägga dem i en tvättpåse och rengöra dem på låg värme i tvättmaskinen.

√ Läs också: 6 behåmyter det är dags att ta död på

4. Plantorka alltid dina shapewear. Passformen är ju a och o när det handlar om underklänningar, linnen, underbyxor eller tajts - med eller utan shapeingeffekt - och då är horisontalt torkläge det allra bästa.

5. Och sist, men inte minst, tvätta alltid dina nyköpta shapewear innan du använder dem. Många händer och kroppar har kommit åt dina formande underkläder från tillverkning till butik. Ett tips som gäller alla kläder du tänker använda närmast kroppen.