Jane Iredales makeup hittar du på bland annat skincity.se
1 av 8: Jane Iredales makeup hittar du på bland annat skincity.se
Jane Iredale.
2 av 8: Jane Iredale.
Fördjupa färgen<br>Förstärk din nya solbränna med bronzingpuder. Använd i stället för rouge och borsta även på lite på nyckelbenen för snabb och snygg effekt. Bronzer, Dr Hauschka, 269 kronor, drhauschka.se.
3 av 8: Fördjupa färgen<br>Förstärk din nya solbränna med bronzingpuder. Använd i stället för rouge och borsta även på lite på nyckelbenen för snabb och snygg effekt. Bronzer, Dr Hauschka, 269 kronor, drhauschka.se. Foto: Fotografie: Challenge Gmbh
4 av 8
Rosor för huden<br>Extrakt av rosenknoppar utgör basen för detta lyxiga serum som ger huden fukt och lyster och hjälper mot tidigt åldrande. Börlind, Rose blossom, 50 ml, 339 kronor, beautyplanet.se.
5 av 8: Rosor för huden<br>Extrakt av rosenknoppar utgör basen för detta lyxiga serum som ger huden fukt och lyster och hjälper mot tidigt åldrande. Börlind, Rose blossom, 50 ml, 339 kronor, beautyplanet.se. Foto: Rudi Feuser
Mer rosor!<br>Destillerat vatten från rosor är underbart att spreja i ansiktet. Huden blir genast uppfriskad. Funkar lika bra i ansiktet, på kroppen som i håret! Pukka, Rose water, 100 ml, 125 kronor på body­store.se
6 av 8: Mer rosor!<br>Destillerat vatten från rosor är underbart att spreja i ansiktet. Huden blir genast uppfriskad. Funkar lika bra i ansiktet, på kroppen som i håret! Pukka, Rose water, 100 ml, 125 kronor på body­store.se
Snygg pussmun<br>Torra sommarläppar behöver fukt och varför inte också färg? Dessa innehåller vårdande sheasmör och solrosolja och lovar fukt länge! Une, Breezy lips balm hittar du på Åhléns.
7 av 8: Snygg pussmun<br>Torra sommarläppar behöver fukt och varför inte också färg? Dessa innehåller vårdande sheasmör och solrosolja och lovar fukt länge! Une, Breezy lips balm hittar du på Åhléns.
Fukta håret<br>Under sommaren slits håret extra mycket av solen, men också av bad i salta vatten och pooler. Se till att ge håret extra vård och fukt i form av en inpackning. Rahua, Omega 9 hair mask, 89 ml, 595 kronor hos eleven.se
8 av 8: Fukta håret<br>Under sommaren slits håret extra mycket av solen, men också av bad i salta vatten och pooler. Se till att ge håret extra vård och fukt i form av en inpackning. Rahua, Omega 9 hair mask, 89 ml, 595 kronor hos eleven.se

Mineralsmink - fixar fin hud med antioxidanter

Mineralsmink har blivit allt populärare att använda och en pionjär inom skönhetssegmentet är Jane Iredale.

Se vad som fick henne att satsa på en egen skönhetslinje.

Här får du också tips om ekologiska produkter som gör gott för huden och naturen.

Hallå där ...

... Jane Iredale, grundare av märket med samma namn. I år fyller företaget 20 år.

Du var först med mineralsmink - hur började det?

- Jag jobbade i nöjesbranschen och såg många skådisar och modeller som kämpade för att hålla sin hud frisk på grund av mängden smink de måste använda i jobbet. Jag har alltid varit intresserad av naturliga produkter och en natt fick jag idén: "Varför kan vi inte ha makeup som är bra för huden?"

Makeup som inte täpper utan som vårdar huden - är det möjligt?

- Det är mycket möjligt och vi komponerar alltid våra produkter med rena mineraler och ingredienser som är hälsosamma för huden, allt från hyaluronsyra till antioxidanter.

Makeup med solskydd - hur funkar det?

- Vi använder titandioxid som pigment och som ett aktivt solskydd i våra puder och krämer, så vi får ett brett spf som skyddar mot både UVB- och UVA-strålar.

Och varför är solskyddet viktigt?

- Solen är ansvarig för 80 procent av alla ålderstecken i huden. Den är också ansvarig för flera typer av cancer, bland annat den farligaste hudcancern, malignt melanom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!