1 AV 2
Makeupartisten delar med sig av sina bästa tips
2 AV 2
Foto: Shutterstock

Vårens trendigaste ögonbryn – experten tipsar

Buskiga borstar, kamformade spetsar eller snedställda penslar! Naturligt formade ögonbryn med finkammade strån är en av vårens sminktrender. Looken skapar du bäst om du använder en brynprodukt som passar just dina ögonbryn – glesa, noppade eller vildvuxna.

Elisabet Garcia Dahlbäck

Ögonbrynstrenden har de senaste åren omfattat allt från påmålade ögonbryn till buskigt vildvuxna och har nu i vår tagit steget till naturligt formade med synligt välkammade strån. Har man svårt att hitta en snygg och jämn form går det lättare med bra brynprodukter, ett annat tips är att inte noppa brynen i onödan. 

Börja med att borsta upp brynen och formen du vill ha. För att hitta brynformen som passar ditt ansikte kan du använda dig av en penna eller något annat som är rakt. Sätt pennan snett från näsvinkeln mot yttre ögonvrån, där linjen möter ögonbrynet ska brynet sluta. Sätt sedan pennan vertikalt från näsvingen upp mot inre ögonvrån, det är där brynet ska börja. Vinkla sedan pennan från näsvinkeln snett upp över pupillen när du tittar rakt fram i spegeln och markera brynets högsta punkt. Fyll sedan i brynen och kurvan med stråliknande drag och/eller en färg där det är glest. 

 

Big Boost Brow Fibre Gel, Mac Cosmetics

Naturligt borstade

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Den tjocka borsten fångar upp och fördelar den vattenfasta gelfärgen jämnt utan att kladda. Även om man, som jag, inte har så mycket bryn att jobba med går det att att borsta upp brynen och stråna så att de ser naturliga ut. Mascaran finns i 8 nyanser så det går lätt att hitta en passande färg. Helt enkelt en av de bästa brynprodukterna jag har använt.

The one brow pomade, Oriflame

Fyller i formen

En puderkrämig fast skugga som känns pigmentrik formar och fyller i ögonbrynen med en snedställd pensel, vill man måla synliga strån är det lite svårare. Det är lätt att få lite för mycket färg på penseln, man kan skrapa av överflödet i locket för att sedan doppa penseln i skuggan under applicering. Passar bra för att forma och fylla alla slags bryn.

Brow Marker Comb & Fill Tip, Isadora

Målar strån

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Flytande ögonbrynspenna med en kamformad filttopp som ”målar” strån direkt på huden. Passar bäst för att fylla ut glesa, noppade, bryn som behöver lite extra strån, men det tar ett tag att lära sig rätt teknik och man får vara lagom lätt på handen. Bryngelen ska vara vattenfast, men håller inte riktigt igenom ett svettigt gym-pass. Behöver kompletteras med en brynborste om man vill borsta upp formen. Finns tyvärr i bara tre nyanser

 

Tips för den med glesa bryn: Eyebrow renewing serum från M2 Beauty

Tunna noppade ögonbryn får tillväxten tillbaka med ett ögonbrynsserum, ett effektivt som gett mig brynen tillbaka är Eyebrow renewing serum från M2 Beauty.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Ur arkivet: Snygg vardagssminkning på bara 5 minuter

LÄS OCKSÅ: Bästa krämerna för dig med påsar under ögonen 

LÄS OCKSÅ: Vintertorr hy? Här är produkterna som ger glow