Foto: Shutterstock

Vårdar i snygga nyanser - här är höstens läppstift

Lite färg på läpparna är ett snabbt sätt att piffa upp vardagen. Matt, glansigt eller glossigt, i dag kan du botanisera läppstift med vårdande konsistenser i alla slags nyanser och texturer – allt efter humör och outfiten du bär.

Ett snabbt och enkelt sätt att pigga upp looken är att sätta lite färg på läpparna, det behöver inte heller kosta en förmögenhet. Fast vill man hitta mer påkostade konsistenser och förpackningar finns det förstås en oändlig variation från många ledande varumärken, en av mina mer påkostade favoriter är Le Phyto Rouge från Sisley. 

Glider läppstiftet eller glosset lätt i väg till de små nålfina rynkorna som omger munnen kan du applicera en vaxpenna, eller en lipliner, längs med munkonturen som ett slags staket.

När det gäller trendiga nyanser så går vi mot en mörkare färgskala vid sidan av alla nude-nyanser som lever vidare. Mörka nyanser i all ära, men en generell regel är att inte välja alltför mörka läppstift när man blir äldre. Eftersom tyngdlagen får mungiporna att luta nedåt kan det mörka förstärka och ge ett lite hårt och surt intryck. Fast vill man skapa en attityd är förstås allt tillåtet. Själv föredrar jag läppstift i lite piggare och gladare nyanser i korall och rosa.

Love me lipstick, Mac

Krämig känsla

Härligt krämig och pigmentrik läppstift som ger en sammetsmjuk yta som sitter där det ska utan att kladda. Gillar att man kan anpassa täckningen från lätt till heltäckande. Finishen blir semi matt, med en aning mer glans, ändå känns inte läpparna torra utan skönt återfuktade – formulan är berikad med arganolja. Snygg klassisk hylsa som inte tar för stor plats. 24 snygga nyanser i nude, brunt, korall, rött och rosa.

Annons: Hitta bästa pris på detta läppstift – se Prisjakt (extern länk)

Mineralist hydra smoothing lipstick, Bareminerals

Naturliga ingredienser

Trots den semi matta finishen känns läpparna mjuka och återfuktade, fast den återfuktande känslan håller kanske inte lika länge som färgen, den kan behövas ta bort med remover beroende vilken rengöring man har. Formulan är berikad med mineraler, kallpressad arganolja, olivolja och granatäppleextrakt. Snygg hylsa, finns i 25, övervägande dova, nyanser med inslag av några piggare färger. 

Annons: Hitta bästa pris på detta läppstift – se Prisjakt (extern länk)

 

Age perfect flattering lipstick, L’Oréal 

Återfuktande

Ett läppstift som är ett lags mellanting mellan cerat och läppstift. I mitten finns en återfuktande kärna som håller torra läppar mjuka och lena, kanske på bekostnad av att läppstiftet inte sitter lika bra - man äter snabbt upp det. Men å andra sidan går det lätt att återfukta läpparna med stiftet som påstås ha 45 % vårdande ingredienser, bland annat jojobaolja. Ger en krämig glansig känsla. Finns i 14 dova nyanser, med några piggare inslag. 

Annons: Hitta bästa pris på detta läppstift – se Prisjakt (extern länk)

Ur arkivet: Vardagssminkning på bara 5 minuter

LÄS OCKSÅ: Test av höstens bästa mascara 

LÄS OCKSÅ: Vintersäkra din hy med en uppdaterad hudvårdsrutin