Therese Lindgren testar H&M:s nya smink: "Ojämn kvalitet"

Therese Lindgren satte H&M:s nya smink på prov under tre veckor.

Här är Youtube-stjärnans dom.

– Från de 15-20 produkter jag testat har jag både hittat ett par nya favoriter som jag definitivt kommer att köpa igen, medan andra produkter var de sämsta jag någonsin testat, säger hon till Allt om Mode.

https://www.youtube.com/watch?v=7AxfqFreG5s

Tidigare i höstas lanserade H&M sin nya kollektion, H&M Beauty.

Många har varit nyfikna på budgetkedjans nya smink. Och med priser som 49:50 kronor för ett nagellack och 99 kronor för ett puder - har H&M skapat en skönhetslinje som många har råd med.

Therese Lindgren testar smink från H&M

Skönhetsvloggaren Therese Lindgren, som driver en av Sveriges största Youtubekanaler, satte det nya sminket på prov. Hon testade sminket under tre veckor, och i en video (som i skrivande stund setts av nästan 250 000 personer) låter hon oss följa med henne under en hel dag - med sminket på.

– Mitt generella intryck av sminket från H&M är att sortimentet är av väldigt ojämn kvalitet. Från de 15-20 produkter jag testat har jag både hittat ett par nya favoriter som jag definitivt kommer att köpa igen, medan andra produkter var de sämsta jag någonsin testat, säger Therese till Allt om Mode.

Therese Lindgren: "Bland det sämsta jag någonsin testat"

Några av produkterna höll sig inte ens på plats under några timmar. Medan Therese verkligen uppskattade H&M:s nya nagellack.

– Deras Cover-Up Concealer och nagellack är tillexempel fantastiska. Deras rouge, bronzer och puder helt okej med tanke på priset, men deras flytande foundation, ögonskuggspalett och primer var bland det sämsta jag någonsin testat, säger hon till Allt om Mode.

När Therese Lindgren testade H&M:s ögonfranslim fick hon en reaktion.

– Samtliga produkter avsedda att applicera kring ögonen har fått mina ögon att bli röda och tårfyllda de första 10 minuterna efter att jag applicerat sminket. Ögonfranslimmet fick jag till och med slänga. Jag har aldrig varit med om det tidigare, så jag undrar om H&M använder sig av någon mindre vanlig ingrediens i produkterna som jag reagerat mot. Jag önskar att H&M skrev ut produkternas innehållsförteckning på sin hemsida.

H&M lanserade nytt smink hösten 2015

"Nya" H&M Beauty lanserades hösten 2015. Skönhetslinjen innehåller totalt cirka 700 produkter. Förutom smink finns även hårvårdsprodukter, skönhetsprodukter och andra skönhetsredskap.

THERESE LINDGREN

Therese Lindgren driver en av Sveriges största Youtube-kanaler – med över 230 000 prenumeranter.

På Guldtuben 2015 belönades Therese med priset "Årets Youtuber"

På Instagram hittar du henne på @thereselindgren.