Tre grymma mascaror för fantastiska fransar.
Tre grymma mascaror för fantastiska fransar. Foto: Shutterstock

TEST: Vinterns mascaror – separerar, böjer och ger volym

Tjocka, korta, glesa eller böjda borstar – mascaror finns i flera olika varianter. Vilken borste som passar dig beror på hur dina fransar ser ut och vilket resultat du vill ha.

Fransar är naturligt avsmalnade mot toppen, se därför till att svärtan är närmast fransroten och undvik att lägga på för tjockt lager på topparna – om du inte vill ha en lekfullt rockigare look med spretiga fransar.

Gör så här:

Pressa mascaraborsten mot fransroten och sicksacka halva fransarna, upprepa ytterligare en gång. Håll sedan mascaran lodrät och dra försiktigt ut mascaran hela vägen ut mot toppen så får du långa snygga fransar med volym. 

En tunn spretig borste är bra om du vill ha en naturligt lång fransrad. Applicera mascaran i en solfjäderform, börja i ytterkanten av ögat, vinkla sedan in mot mitten av fransraden och använd sedan toppen av borsten för att nå de små fransarna i ögonvrån. 

LÄS OCKSÅ: Guide till längre fransar: Kurerna och behandlingarna som funkar

Vill du ha en mörkare mer distinkt fransrad målar du en svart linje med en vattenfast ögonpenna innanför den övre ögonfransraden. Har du en gles fransrad kan du också fylla i mellanrummet mellan fransarna så blir fransraden mörkare – något som och gör ögonvitan klarare och ger dig ett piggare utseende. 

Tips! Mascaran håller längre om du inte pumpar borsten upp och ner i hylsan, då förstörs nämligen borstens piggar samtidigt som luften som förs ner gör att mascaran torkar snabbare.

Lash queen feline elegance, Helena Rubinstein

Pris: Billigaste priset på denna mascara just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

En av de bästa mascaror jag har testat! Den konformade och lite böjda borsten ger mina tunna korta fransar en naturlig längd utan att de klumpar ihop sig. Mascaran separerar superbra och ger ett resultat som håller hela dagen. Dessutom snygg leopardprintad guldförpackning. 

Monsieur big water proof mascara, Lancôme

Pris: Billigaste priset på denna mascara just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Det bästa med den här mascaran är att den klarade bad och snorkling i ett varmt Medelhav, men formulan är lite blötare än originalet vilket gör att den klumpar sig och inte separerar lika bra som originalet. Standardborsten ger fransarna volym, fast de blir lite spretigare med en rockigare look. 

LÄS OCKSÅ: Test: 15 mascaror som ger längd OCH volym

Volume effet faux cils the curler mascara, YSL

Pris: Billigaste priset på denna mascara just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Nydanande böjd mascaraborste tillverkad i två material, det tar några appliceringar innan man lärt sig tekniken. Då får man snyggt separerade, böjda fransar med bra längd. Gillar att borsten också fungerar bra på den undre fransraden. 

Aktuellt just nu