Foto: Shutterstock

Test: Fixa vårfräsch look med rouge

Krämigt, silkigt eller pudrigt – säsongens rouge finns i flera olika konsistenser och nyanser. Välj en nyans som passar din hudton så får kinderna en naturlig rosighet som piggar upp utseendet.

Experten testar och väljer sina favoriter.

En lätt touche rouge i en nyans som matchar hud­ tonen är ett snabbt och enkelt sätt att ge en piggare look. Vill man ha ett naturligt resultat bör man undvika mörka nyanser som ger ansiktet ett hårt utseende.

Välj kräm­rouge eller stickformat om du vill ha ett lättapplicerat rouge. Dutta på rouget med fing­rarna i en liten cirkel på kindkul­lens högsta rundning, och tona snett utåt längs med kindbenet.

Välj puderrouge om du har normal till fet hy. Börja alltid med att sätta borsten mitt på kinden under kindbenet och borsta med svepande drag snett utåt längs med kindbenets form.

Tips: Råkar du ta för mycket rouge så att nyansen blir för stark, jämna och tona ut med lite foundation eller hudkräm.

TEST AV ROUGE

On the Glow Stick, Pixi

On the Glow Stick, Pixi
Silkigt

Härligt praktiskt rouge i skruvbart stickformat. Konsistensen är lätt silkig och går lätt att dosera och tona ut med fingrarna. Det kan även appliceras på läp­parna vilket ger en snygg harmonisk look. Plus också för det generösa formatet och snygga nyanser.

Annons: Hitta bästa pris på denna rouge – se Prisjakt (Extern länk)

Joli Blush, Clarins

Joli Blush, Clarins
Pudrigt

Puderrouge med pigment som anpas­sar sig fint till hudtonen, det går lätt att justera hur stark nyans man vill ha genom att applicera lager på lager med borsten som medföljer. Går att lägga på med fingrarna, men då får man vara aktsam så att inte puderytan i dosan får fett­ fläckar och förstörs.

Annons: Hitta bästa pris på denna rouge – se Prisjakt (Extern länk)

Glow Play Blush, MAC

Glow Play Blush, MAC
Krämigt

Snabbjobbade krämrouge med en lite mousseliknande känsla. Rikligt med pigment, det krävs bara ytterst lite för att få rosiga kinder. Råkar man ta för mycket kan man tona ut och applicera en liten dutt founda­tion ovanpå rouget så får man en snygg naturligt skir look.

Annons: Hitta bästa pris på denna rouge – se Prisjakt (Extern länk)

BONUSTIPS: Phyto Hydra Teint Tinted Moisturizer, Sisley

Phyto Hydra Teint Tinted Moisturizer, Sisley

Fuktboostande dagkräm med Spf-15 som tonar ut och ger huden en naturlig yta utan skavanker.

Annons: Hitta bästa pris på denna rouge – se Prisjakt (Extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande