Experten testar mascara och väljer sina favoriter.
Experten testar mascara och väljer sina favoriter. Foto: Shutterstock

Test av vårdande mascara som formar fransarna

Korta, glesa, långa, täta – välj mascara efter hur dina fransar ser ut. Har du glesa normallånga fransar ger en volymmascara en tätare fransrad, har du korta fransar och vill ha längd är en förlängande mascara med smal borste bra.

Här testar experten tre produkter.

Så fixar du snygga ögonfransar

1. Forma fransarna med en fransböjare i tre steg, tryck till närmast frans­ roten, i mitten och längs ut vid franstoppen så får du en mjuk fin kurva.

2. Tryck in mascaraborsten närmast fransroten, har du ljusa fransar är det extra viktigt så att du inte får en blond kant. Börja i ytter­ kanten av ögat, använd sedan toppen av borsten för att nå de små fransarna i ögonvrån.

3. För glamou­rösa fransar pressa mascaraborsten mot fransro­ ten och sicksacka halva fran­sarna. Upprepa och håll sedan mascaran lodrät medan du försiktigt drar ut mascaran hela vägen ut mot toppen.

Tips! Vill du ha en mer distinkt franslinje som framhäver ögonen? Lägg en svart vattenfast kajalpenna längs med den övre våta franslinjen närmast ögat.

TEST AV MASCARA

Twist Extreme Fiber Mascara, Bourjois

Twist Extreme Fiber Mascara, Bourjois
Förlänger

Twistad borste med bra storlek, den är lång och reder ut och jämnar till fransarna. Mina fransar spretar åt alla håll och är svåra att måla efter­ som de klumpar till sig. Mascaran förlänger, det ser naturligt och snyggt ut – täta strån gör att man får jobba lite för att lägga på färgen.

Annons: Läs mer om och köp denna mascara här (extern länk)

Wonder Perfect Mascara 4D, Clarins

Wonder Perfect Mascara 4D, Clarins
Vårdar

En klassisk spolformad borste med bra längd passar mina korta glesa fransar bra. Rejält tryck i svärtan, men man får vara lätt på handen så att den inte kladdar av sig på ögonlocket. Ger bra böj och längd, funkar att bygga lager på lager – men då får jag separera fransarna med en kam. Innehåller vårdande rosvax och panthenol.

Annons: Hitta bästa pris på denna mascara – se Prisjakt (extern länk)

Lash-Expert Twist Brush Double effect, By Terry

Lash-Expert Twist Brush Double effect, By Terry
Böjer bra

Piggliknade spolformad lång borste i snygg förpackning! Piggarna gör att färgen omsluter bra, borsten är lite väl lång men med lite teknik blir fransarna längre när borsten twistas och rullas ut. Snygg böj och bra svärta. Vårdar fransarna med oliv­olja, avokado och jojobaolja.

Annons: Hitta bästa pris på denna mascara – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + produkter från The Body Shop Olive. Köp nu!