1 av 2 Foto: Shutterstock
2 av 2 Foto: Shutterstock

Test av höstens bästa mascara

Den bästa mascaran separerar, bygger längd, ger volym och kladdar inte av sig. Korta, långa, smala eller tjocka borstar – välj en mascara med en borste som passar dina fransar och resultatet du vill uppnå.

Skönhetsredaktörens test har hittat tre fullpoängare!

För att få färg närmast fransroten kan man lägga den kupade sidan av en tesked mot ögonlocket så att man lättare kan måla även fransroten med mascara. Det gör susen på blonda fransar.

Blicken känns mer öppen och klar om man struntar i att måla underfran­sarna eftersom fransarnas skugga ger ögat ett litet häng, speciellt på en hud som har lite linjer under ögonen.

Vill man ha en täta fransar som öppnar upp blicken kan man i stället dutta på en blöt eyeliner eller en svart kajalpenna under­ ifrån mellan fransarna.

Tips! En fransböjare är bra om man vill få raka fransar snyggt böjda. Tryck först till fransarna närmast frans­ roten, därefter i mitten och avsluta genom att böja längs ut vid frans­toppen.

TEST AV MASCARA

No Compromise Mascara, Oriflame

No Compromise Mascara, Oriflame
Böjer raka fransar

Vilken överraskning! Den här mascaran är perfekt på mina raka fransar, jag behöver inte ens använda en fransböjare. Den runda sköna borsten böjer fransarna så fint och de får nästan en fjäderlik känsla med volym ändå från roten. Dessutom kladd­ och klumpfri!

Annons: Hitta bästa pris på denna mascara – se Prisjakt (extern länk)

Extended Play Gigablack Lash Mascara, Mac

Extended Play Gigablack Lash Mascara, Mac
Gör korta fransar långa

Wow, är imponerad! Jag var först skeptisk till den smala tunna borsten, och den blö­tare konsistensen, men fran­sarna blir snyggt långa och fylliga ända ut i spetsen utan att det blir kladdigt, ojämnt fördelat eller ser klumpigt ut. Håller hela dagen, och ingen fransböjare behövs.

Annons: Hitta bästa pris på denna mascara – se Prisjakt (extern länk)

Volume Effet Faux Cils The Curler, YSL

Volume Effet Faux Cils The Curler, YSL
Separerar

Den böjda borsten med långa strån på ena sidan och kortare på den andra passar min mix av korta och långa fran­sar. Den större sidan av bor­sten kommer åt alla fran­sar i nästan ett och samma drag, den andra kammar ut och separerar. Dessutom snyggt svarta pigment som går lätt att tvätta bort. Gillar även den lyxiga för­packningen.

Annons: Hitta bästa pris på denna mascara – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!