Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Smink & make up

Publicerad 10 jun 2017 14:30

Test av foundation som vårdar din hy i sommar

Satsa på en lätt foundation som vårdar och skyddar. Vi har testat tre.

Satsa på en lätt foundation som vårdar och skyddar. Vi har testat tre.

1/4

Foto: Fotolia

<span>Complexion rescue tinted hydrating gel cream spf-30, 389 kronor/35 ml, Bare Minerals</span><span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br></span>

Complexion rescue tinted hydrating gel cream spf-30, 389 kronor/35 ml, Bare Minerals

2/4

<span>BB skin perfection cream spf 25, 279 kronor/45 ml, Clarins</span><span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br></span>

BB skin perfection cream spf 25, 279 kronor/45 ml, Clarins

3/4

<span>Pure finish mineral tinted moisturizer Spf 15, 410 kronor/50 ml, Elizabeth Arden</span><span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br></span>

Pure finish mineral tinted moisturizer Spf 15, 410 kronor/50 ml, Elizabeth Arden

4/4

Under sommaren känns det skönast med krämer som ger en naturlig känsla. Säsongens foundation återfuktar, jämnar ut och skyddar mot solens UVB-strålar.

Under sommaren passar en lätt foundation som ger känslan av en naken hy bättre än en mer täckande kräm.

Det är bra att känna till att SPF-siffran som anges på krämerna bara är ett mått på mängden UVB-skydd. Kosmetiska och hudvårdande produkter omfattas inte av samma testsystem som solkrämer som måste ha en tredjedel UVA-skydd för att få kallas solkräm. Något som anges med en cirkel runt UVA.

Gardera dig därför mot solskador genom att alltid applicera en solkräm ovanpå din sommarfoundation. Om du vistas i starkt solljus så skyddar du huden mot ett för tidigt åldrande.

LÄS OCKSÅ: Foundation: 10 vanliga misstag

BB skin perfection cream spf 25, 279 kronor/45 ml, Clarins

En sommarklassiker jag alltid återkommer till, den återfuktar samtidigt som den jämnar ut hudtonen med ett naturligt resultat. Dessutom är den prisvärd och finns i tre snygga nyanser. Ett måste i den dagliga hudvårdsrutinen.

eleven.se

Complexion rescue tinted hydrating gel cream spf-30, 389 kronor/35 ml, Bare Minerals

Största fördelen är att den finns i 16 nyanser vilket gör att man lätt hittar en passande ton. Krämen är smidig och mjuk med mineralpigment som inte är så täckande utan mer som en lätt färgad dagkräm vilket gör priset lite väl saftigt.

skincity.se

Pure finish mineral tinted moisturizer Spf 15, 410 kronor/50 ml, Elizabeth Arden

Den här påkostade krämen ger framför allt en snygg och naturlig lyster, vilket jag gillar. Konsistensen går snabbt in i huden som känns återfuktad, men nyanserna har tyvärr en svag lätt orange underton som inte känns bra. 

kicks.se