Välj en nyans som passar din hudton.
1 AV 2
2 AV 2
Välj en nyans som passar din hudton.
Foto: Shutterstock

Test av foundation – som är snälla mot plånboken

Flytande, krämig eller pudrig – en bra bas som trollar bort skavanker och jämnar till huden är en av sminkväskans viktigaste prylar. Tekniken går framåt! I dag är det busenkelt att hitta en prisvärd foundation som ger huden en naturlig snygg finish.

Elisabet Garcia Dahlbäck

Allmänt gäller att mogen hy blir mer naturlig med en fuktgivande, flytande eller krämig foundation som ger huden snygg lyster. Puderbaserade foundations mattar ner och kan förstärka linjer och rynkor. De gör sig ofta bättre på en yngre lite oljig hy som behöver dämpa blänket.

En viktig detalj för att få en jämn finish är att välja en nyans som ligger nära din egen hudton. Prova på kinden, vid käklinjen, i dagsljus och se om färgen smälter ihop med halsens hudton. Vänta gärna ett tag eftersom nyansen kan mörkna något när den kommer i kontakt med luften.

Tips! Använder du en flytande foundation är det bra om förpackningen skakas före applicering så att pigmenten blandas. Ibland kan formulan lägga sig i botten.

TEST AV FOUNDATION

Dream Urban Cover, Maybelline

Dream Urban Cover, Maybelline
Naken-hy-känsla

En kanonbra vardagsfoundation som känns skön på huden. Den är lätt i konsistensen, men inte vattnig, och ger ett lagom täckande resultat med lite lyster. Finishen blir naturlig och resultatet håller hela dagen. Vill man kan den byggas upp för mer täckning. Tio nyanser.

Annons: Hitta bästa pris på denna foundation – se Prisjakt (extern länk)

Age Perfect Anti Ageing Radiant Foundation, L'Oreal

Age Perfect Anti Ageing Radiant Foundation, L'Oreal
Återfuktande för mogen hy

Mjuk konsistens som känns smidig, dryg och återfuktande. Bra för min 60+ hy eftersom den ger huden lätt lyster. Appliceras tunt för ett naturligt resultat, en liten klick räcker till hela ansiktet. Vill man ha en mer täckande finish applicerar man lite mer. Praktisk och hygienisk pumpflaska. Åtta nyanser.

Annons: Hitta bästa pris på denna foundation – se Prisjakt (extern länk)

2-in–1 Pressed Powder & Foundation, Idun Minerals

2-in–1 Pressed Powder & Foundation, Idun Minerals
Mattande mineralpuder

Smart mineralfoundation som kommer med en dubbelsidig svamp med två olika ytor, den ena ger ett pudrigt matt resultat och den andra använder man för att applicera pudret som en foundation, Plus för praktisk förpackning. Tre nyanser.

Finns att köpa på idunminerals.se

Bonustips: True match eyecream in a concealer

Foto: True match eyecream in a concealer

Lystergivande concealer med mediumtäckning och vårdande och fuktgivande ingredienser för mogen hy.

Annons: Hitta bästa pris på denna concealer – se Prisjakt (extern länk)