Test av concealers – så trollar du fram jämnare hy

En concealer är perfekt när du vill dölja mörka ringar under ögonen.

Foto: Shutterstock

En concealer är perfekt när du vill dölja mörka ringar under ögonen.

Täck mörka ringar under ögonen och trolla bort skavanker som röda prickar, blemmor eller fläckar efter alltför mycket solande. En bra concealer ger dig en jämnare hy i ett nafs.

Andra har också läst

I valet av rätt concealer bör du fundera på vad du vill att den ska åstadkomma, ska den till exempel dölja mörka ringar under ögonen passar en tunnflytande concealer med ljusreflekterande partiklar bäst. Nyansen bör vara ett snäpp ljusare än din egen hudton.

Har den en tjockare och krämigare konsistens är täckningsförmågan vanligtvis bättre, då passar den bra för att dölja pigmentfläckar, blodkärl och andra skavanker. Då ska den ha samma nyans som din egen hudton. En tjock krämig eller torr konsistens appliceras bäst om du först lägger en liten klick på handryggen. Därefter duttar du på den där det behövs för att sedan med lång- eller pekfingret klappa ut den över fläcken eller fläckarna. Concealer har ofta elastiska pigment varför det krävs väldigt lite, det gör den dryg och ekonomisk.

Tips! Om du lägger och suddar ut en tunn concealer-linje längs med läppkonturen innan läpparna målas ser de fylligare ut.

Läs mer: Test av bronzers – för en härligt solkysst look

Experten testar concealers

Bye bye under eye concealer, It Cosmetics

 

Testvinnare!

Annons: Läs mer och köp concealern från It Cosmetics här (extern länk)

Superbra täckningsförmåga och en konsistens som känns elastisk vilket gör att den går att dra ut skirt, det behövs verkligen bara en pytteliten klick för att täcka och jämna till. Resultatet är matt och naturligt och håller hela dagen. Finns i sex nyanser.

Cover up foundation & concealer, Isadora

 

Prisvärd!

Annons: Läs mer och köp concealern från Isadora här (extern länk)

Gillar att den kan appliceras som en foundation över hela ansiktet eller enbart på fläckar och skavanker man vill dölja. Ett prisvärt vardagsalternativ som ger bäst resultat när huden är rejält återfuktad, den kan annars se lite kakig ut. Plus för hygienisk pumpförpackning och tio nyanser.

Match perfection concealer, Rimmel

 

Budgettips!

Annons: Läs mer och köp concealern från Rimmel här (extern länk)

Det jag gillar mest är att den är så lätt att applicera med penselfunktionen. Hållbarheten är inte den bästa, men concealer är lätt att ha med sig i väskan så att man kan dutta på och dölja fläckar under dagen. Innehåller peptider och vitaminkomplex och finns i 3 nyanser.

Läs mer: Bäst i test: Budgetsmink – 7 fantastiska produkter 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här