Naglar som skivar sig? En kur med stärkande lack bryter den onda cirkeln.
1 av 4: Naglar som skivar sig? En kur med stärkande lack bryter den onda cirkeln. Foto: SHUTTERSTOCK
Nail repair natural, 129 kronor/9 ml, Trind
2 av 4: Nail repair natural, 129 kronor/9 ml, Trind
Scientifique, 89 kronor/5 ml, Mavala
3 av 4: Scientifique, 89 kronor/5 ml, Mavala
Overnight streng, 99 kronor/10 ml, Depend
4 av 4: Overnight streng, 99 kronor/10 ml, Depend

Stärkande nagellack – för snyggare naglar

När naglarna skivar sig försvinner nagelns översta hårda lager. De undre mjuka lagren exponeras och nageln skivar sig än mer. En kur med stärkande lack bryter den onda cirkeln.

Det finns många anledningar till att naglarna blir sköra, mjuka och flisiga. Lösnaglar, akryllack, medicin, hormoner, stress och vitaminbrist. Men också kyla, torr inomhusluft och alltför mycket kontakt med vatten. 

Om naglar går sönder så fort de får en viss längd har de förmodligen inte tillräcklig flexibilitet och styrka. Balansen mellan olja och fukt i nageln kan ha rubbats, nagelplattan består av keratin och är porös vilket gör att den lätt torkar ut. Olja in naglarna dagligen och att använd ett skyddande och stärkande lack. 

Naglar växer långsammare med åren. Långfingernageln växer snabbast, lillfingret långsammast. För att en nagel ska bytas ut helt tar det cirka 6 månader. Om du inte har tunna naglar kan du polera naglarna för att förbättra blodcirkulationen vilket stimulerar tillväxten.

Nail repair natural, 129 kronor/9 ml, Trind

Trots att jag inte målade ett nytt lager dagligen under två veckor som man ska har naglarna blivit fantastiskt mycket bättre. De har slutat skiva sig och gå av, dessutom ser de snyggare och mer välmående ut med snygg ton och lyster. Supernöjd!

Annons: Hitta bästa priset på denna nagelstärkare just nu – se Prisjakt (extern länk)

Overnight streng, 99 kronor/10 ml, Depend

Mina naglar har varit sköra och mjuka efter att jag har använt lösnaglar under en längre tid. Har lacket vid sängkanten och applicerar innan jag lägger mig. Jag märkte skillnad redan efter en vecka. Efter ytterligare en tids användning har naglar vuxit ut och blivit starkare och längre. 

Annons: Hitta bästa priset på denna nagelstärkare just nu – se Prisjakt (extern länk)

Scientifique, 89 kronor/5 ml, Mavala

Min långfingernagel är mjukare än övriga naglar. En kur med det här lacket har gjort nageln hårdare, den skivar sig inte lika lätt. Jag slarvar ofta med nagelvården, det här lacket behöver bara en applicering i veckan – det uppskattas. Men man måste skydda nagelbanden med en fet kräm så att inte huden också blir hårdare. 

Annons: Hitta bästa priset på denna nagelstärkare just nu – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!