1 av 4 Foto: GNTER MENZL - FOTOLIA
Above it all, 239 kronor, Smith and Cult 
Antal getingar: 3
2 av 4: Above it all, 239 kronor, Smith and Cult Antal getingar: 3
Top coat effect gel, 79 kronor, Yves Rocher
Antal getingar: 3
3 av 4: Top coat effect gel, 79 kronor, Yves Rocher Antal getingar: 3
Plumping top coat, 39 kronor, by Ellos
Antal getingar: 2
4 av 4: Plumping top coat, 39 kronor, by Ellos Antal getingar: 2

Så får du nagellacket att sitta mycket bättre

Avsluta manikyren med ett överlack så får du en skyddande och glansigare yta som gör att färgen sitter längre innan den flagnar eller nöts bort.

Så får du lacket att sitta bättre!

+ En fuktfattig nagel släpper lacket snabbare än en nagel med bra fuktbalans, smörj därför in naglarna med en nagelolja, gärna då du går och lägger dig så verkar den under natten. Smörj också in händerna regelbundet med en handkräm.

+ Nageln ska vara torr utan spår av olja eller rester av remover när den målas. Baslack underst ger bättre fästyta.

+ Stryker du på flera lager lack ska varje lager torka ordentligt. Behöver du skynda på torktiden kan du sätta fönen på medelvärme och hålla den på cirka 20 till 30 centimeters avstånd från naglarna. 

+ Avsluta alltid med ett överlack, kallas också för top coat, och förstärk manikyren genom att lägga på ytterligare ett lager överlack ett par gånger i veckan.

+ Brukar färgen flagna längs med nagelkanten kan du stryka på ytterligare ett lager överlack längs med toppen av nageln och på nagelkantens undersida.

LÄS MER: Så får du nagellacket att torka snabbare (DAMERNAS VÄRLD)

Av Elisabet Garcia Dahlbäck

Above it all, 239 kronor, Smith and Cult 

Den största fördelen är att lacket torkar ursnabbt och den snygga förpackningen. Lacket kan användas som ett genomskinligt lack som ger snygg glans, men då sitter det inte lika bra. Pensel är tyvärr i smalaste laget och priset högt.

Antal getingar: 3 

Skincity.se

Top coat effect gel, 79 kronor, Yves Rocher

Härligt bred pensel gör att det gelbaserade lacket enkelt glider över nagel. Pluspoäng för att det torkar snabbt, men det ger inte den där lyxigt spegelblanka ytan jag är ute efter. Lacket håller i tre till fyra dagar och mattas av under tiden. Snygg förpackning. 

Antal getingar: 3

Yvesrocher.se

Plumping top coat, 39 kronor, by Ellos

Trots att borsten är lite för tunn för min smak går det ändå lätt att applicera. Ytan blir snyggt blänkande, men jag märker ingen som helst skillnad på hållbarheten på naglar som har överlack och de som inte har det. Därmed försvinner ju hela idén med ett överlack! 

Antal getingar: 2 

Ellos.se

LÄS OCKSÅ: Vad är shellac? Allt du behöver veta

Ny nagelvårdsserie som består av åtta produkter för vård av nagelband, behandling för starkare naglar och fixering för friska, vackra naglar. Nail Care, priser från 89 kronor, Kicks.se

 

Populärt gelbaserat överlack som inte bara förlänger hållbarheten utan också ger volym och en snygg glansig finish.

Plumping top coat, 205 kronor, Opi, Eleven.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande