Misstaget du inte ska göra med vattenfast mascara

Foto: Shutterstock / Shutterstock

Svårt att få bort din vattenfasta mascara?

Det kan bero på en att du använder fel teknik och produkter.

Här är tre tips som gör avsminkningen betydligt lättare.

Andra har också läst

Vattenfast mascara har helt klart sina fördelar. Formulan kan utsättas för tårar, regn och svett utan att man ser ut som en tvättbjörn efteråt. Men samma eftersträvansvärda egenskap kan också bli till besvär när det är dags att tvätta av sig sminket. Eftersom den är just vattenfast går det inte att lösa upp lika lätt som vanlig mascara.

Det stora misstaget många gör när sminket inte glider av så lätt som man önskat är att man ger upp. Först kanske man häller på mer sminkborttagning och gnuggar och gnuggar för att få bort resterna. Till slut lyser huden smärtsamt röd och ögonen är irriterade, men ofta sitter rester av mascaran kvar.

Men att slarva med rengöringen kan få oönskade konsekvenser, enligt sajten Refinery29, som hört sig för hos ett antal makeupartister. Ögonfransar riskerar att brytas av, och bitar av dem och rester av mascara kan landa i ögonen och irritera dem. Aj!

Här kommer tipsen som hjälper dig få bort mascaran utan avslitna ögonfransar och irritation.

1. Använd en oljebaserad sminkborttagning

– Oljebaserade removers säkerställer att ögonfransarna djuprengörs, säger makeupartisten Dominique Lerma till Refinery29.

En oljebaserad rengöring som är anpassad för ögonen är skonsam samtidigt som den löser upp mascaran. Vissa upplever att exempelvis jojoba- eller mandelolja också går bra att använda.

LÄS OCKSÅ: Test: 3 vattenfasta mascaror som håller vad de lovar

2. Låt din remover verka

Det vanligaste misstaget, skriver Refinery29, är att man börjar gnugga och försöka dra bort sminket alldeles för fort.

– Man ger inte sin sminkborttagning tid på sig att börja bryta ner mascaran, säger makeupartisten Colby Smith i en intervju med sajten.

Applicera borttagningen på fransarna, förslagsvis på en återanvändbar rondell, och låt dem sitta i någon minut först.

Annons: Köp återanvändbara Bambaw pads för sminkborttagning här (extern länk)

3. Gnugga inte

Var snäll mot ögonen när du tar bort sminket. Att gnugga vildsint är inte en bra teknik. Försök i stället att använda tipsen ovan för att sedan svepa bort makeupen, med lätta rörelser. Använd hellre mer produkt och upprepa steg två.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här