Höstens nyheter ger huden täckning och glow i ett nafs.
Höstens nyheter ger huden täckning och glow i ett nafs. Foto: Shutterstock

Höstens bästa foundation för perfekt porslinshy

Somliga kan tacka sina gener och en bra hudvård för sin perfekta hy, vi andra kan trolla fram en snyggare hy med en hjälp av en foundation. Säsongens nyheter jämnar ut hudtonen, ger lyster och får huden att se flera år yngre ut på ett ögonblick.

Dagkräm. Har du aldrig tidigare använt en foundation rekommenderar jag att du startar med en färgad dagkräm. Den tillför huden fukt, ger en snygg lyster och jämnar ut hudtonen. 

Så gör du. Flytande foundation är också enkla att applicera, dutta lite kräm på handryggen – ta pekfingret till hjälp och börja appliceringen från mitten av ansiktet, klappa in krämen från näsryggen utåt mot hårfästet och halsen. Tona ut noggrant så att det inte blir några skarvar. 

Ta hjälp. Vet du inte vilken nyans som passar din hy kan du fråga proffsen om hjälp. På varuhus där varje märke har sin egen disk kan du gå runt och få tips och testa färger. I välsorterade parfymaffärer är personalen utbildad på de allra flesta märken. 

Prova i dagsljus. Använd en färg så nära din naturliga som möjligt. Prova på kinden, vid käklinjen, och se om färgen smälter ihop med färgen på halsen. Prova alltid i dagsljus, eftersom färgen kan mörkna något när det kommer i kontakt med luften kan det vara bra att vänta lite innan du bestämmer dig.

LÄS MER: Så hittar du rätt nyans på din foundation – med denna guide

Bounce long wear foundation, Beautyblender

”Multifunktionell”

Annons: Hitta bästa priset på denna foundation just nu – se Prisjakt (extern länk)

Gillar allt från pumpförpackning till den vispade konsistensen. Har använt en fuktad svamp, men det funkar lika bra med fingrarna. Vill man ha ett mer naturligt resultat duttas den på fläckar och skavanker, läggs den lager på får huden en sammetslen täckning utan att det ser kakigt ut. 40 nyanser gör att man lätt hittar rätt nyans för ett osynligt resultat.

Blur 16 h longwear foundation Lumene

”Osminkad look”

Annons: Hitta bästa priset på denna foundation just nu – se Prisjakt (extern länk)

Lätt krämig lite matt konsistens som ger ett jämnt och fint resultat utan att jag känner mig sminkad. Den döljer en del ojämnheter – men inte allt, vilket jag tycker är bra. Funkade på min torra hud, fast har man synliga hudflagor läggar den sig i veck och blir mer synlig. Peeling och fuktbomba huden först huden så blir det bättre. Upplever den som väldigt dryg. Finns i 10 nyanser.

LÄS OCKSÅ: Rätt foundation för din ålder – stor guide och bäst i test

 Dream urban cover, Maybelline

”För känslig hy”

Annons: Hitta bästa priset på denna foundation just nu – se Prisjakt (extern länk)

Lätt och smidig konsistens som kan dras ut riktigt tunt – den funkade överraskande bra på mig som är 50+. Vill man ha ett mer täckande resultat lägger man fler lager, men då tycker jag den syns er. Finns 10 nyanser och är dermatologiskt testad.

LÄS OCKSÅ: Makeupartisten visar: Så trollar du bort mörka ringar under ögonen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Halva priset på ToppHälsa! 5 nr för endast 139 kr. Köp nu!