Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tar du ofta parfym på handleden och halsen? Det finns andra sätt att applicera parfym om du vill att doften ska hålla så länge som möjligt.Tar du ofta parfym på handleden och halsen? Det finns andra sätt att applicera parfym om du vill att doften ska hålla så länge som möjligt.Tar du ofta parfym på handleden och halsen? Det finns andra sätt att applicera parfym om du vill att doften ska hålla så länge som möjligt.
Naveln är ett sådant ställe. Inbuktningen fungerar som en naturlig förvaringsplats för doften.Naveln är ett sådant ställe. Inbuktningen fungerar som en naturlig förvaringsplats för doften.Naveln är ett sådant ställe. Inbuktningen fungerar som en naturlig förvaringsplats för doften.
1 AV 2
Tar du ofta parfym på handleden och halsen? Det finns andra sätt att applicera parfym om du vill att doften ska hålla så länge som möjligt.
Foto: Colourbox
2 AV 2
Naveln är ett sådant ställe. Inbuktningen fungerar som en naturlig förvaringsplats för doften.
Foto: Marco Varrone

Här ska du spruta parfym för maximal effekt

Sprejar du din parfym på halsen och handlederna som de flesta andra?

Då är det dags att tänka om.

För att få det mesta ur en flaska dyra droppar: här är tekniken och ställena på kroppen som gör att din doft varar längre.

Du gör det säkert på ren rutin: duttar några droppar parfym på halsen, bakom käklinjen. Och så ett par till på handlederna, innan du gnider dem mot varandra.

Men faktum är att du varken ska gnugga parfymen eller sätta den på hals och händer om du vill att doften ska räcka så länge som möjligt, gärna en hel arbetsdag. Nej, då finns det metoder och ställen på kroppen som är betydligt bättre.

LÄS OCKSÅ: Din kroppslukt avslöjar vem du är 

Naveln bästa stället för parfym

Det är visserligen riktigt att halsen och handlederna lämpar sig helt okej för parfymstänk. Det beror på att bägge ställen är så kallade "pulspunkter", vars utstrålning av kroppsvärme intensifierar doften. Men det finns andra kroppsdelar som är ÄNNU mer effektiva när det kommer till att behålla parfymlukten i många timmar. Till exempel naveln, som tack vare sin inbuktning fungerar som en naturlig förvaringsplats.

– Jag tar några droppar på fingrarna och duttar under armarna och i naveln. Min pappa lärde mig det, att doften stannar kvar om man sätter den på ställen som blir varma, har skådespelerskan Liv Tyler berättat enligt Huffington Post.

LÄS OCKSÅ: Hans lukt bestämmer om du blir kär eller ej 

Spreja parfym i håret

Andra smarta kroppsdelar om man vill maxa parfymdoften är armbågarna och knävecken, som är i konstant rörelse och därmed genererar mycket värme. Och faktiskt håret, eftersom doften biter sig fast i slingorna.

Ett annat tips är att man INTE ska gnida, gnugga eller massera in parfymen i huden, utan i stället låta den torka av sig självt. Då bryts inte den omedelbara, mer intensiva, doften ner lika snabbt.

LÄS OCKSÅ: Svettig? 7 naturliga sätt att slippa lukten 

LÄS OCKSÅ: Skönhetsprodukter du redan har i skafferiet

Testa ett parfymstänk i håret nästa gång.Testa ett parfymstänk i håret nästa gång.Testa ett parfymstänk i håret nästa gång.
Testa ett parfymstänk i håret nästa gång. Foto: FOTOLIA