Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Rouge allure rouge rebelle nr 172 , 375 kronor, ChanelRouge allure rouge rebelle nr 172 , 375 kronor, ChanelRouge allure rouge rebelle nr 172 , 375 kronor, Chanel
Rouge matte nr 999, 370 kronor, DiorRouge matte nr 999, 370 kronor, DiorRouge matte nr 999, 370 kronor, Dior
The mats nr 213, 355 kronor, YSLThe mats nr 213, 355 kronor, YSLThe mats nr 213, 355 kronor, YSL
1 AV 3
Rouge allure rouge rebelle nr 172 , 375 kronor, Chanel
2 AV 3
Rouge matte nr 999, 370 kronor, Dior
3 AV 3
The mats nr 213, 355 kronor, YSL

Guide: Så enkelt fixar du matta röda läppar

Pigga upp januari med ett lyxigt rött och matt läppstift som snabbt förvandlar vardagslooken till en härlig uppiggande färgklick.

Tänk på att läpparna måste vara återfuktade om de målas med ett matt läppstift. Har du torra och nariga läppar bör du i stället välja ett krämigt och återfuktande läppstift med glansigare yta.

LÄS MER: Sotade ögon – så gör du "smokey eyes" steg för steg 

Gör så här:

1. Bästa resultatet får du om du försiktigt skrubbar bort flagor och narighet med en fuktad mjuk frottéhandduk, du kan också använda en mjuk tandborste och varsamt gnugga läpparna. 

Smörj in med ett återfuktande läppbalm, en dag- eller nattkräm går förstås lika bra. Upprepa om det behövs. 

2. Lägg sedan en ofärgad lip liner runt munnens kontur. Sträck ut läpparna och sudda försiktigt in konsistensen som hägnar in munnen så att läppstiftet inte rymmer i väg.

3. Börja med att måla konturen från munnens mitt på den övre och undre läppen, därefter målar du läpparna från mungiporna in mot mitten.

LÄS MER: Röda läppar - steg för steg 

The mats nr 213, 355 kronor, YSL

En starkt röd färg som sitter väldigt bra utan att smeta av sig, även utan läppenna och som överlever både frukost och äpple. Känns inte uttorkande, men läpparna bör vara återfuktade. Lyxig guldförpackning som också fungerar som ett slags läpp-spegel.

ahlens.se

Rouge matte nr 999, 370 kronor, Dior

Klassisk snygg förpackning, även om både den och läppstiftets doft påminner mig lite om farmor. Härligt matta pigment som sitter väldigt bra och är lätta att applicera. Torkar inte ut läpparna, tvärtom tyckte jag nästan att de blev lite återfuktade. 

kicks.se

Rouge allure rouge rebelle nr 172 , 375 kronor, Chanel

En vacker röd nyans och ett grymt snyggt och hållbart resultat. Den mjuka och krämiga konsistensen känns behaglig, men om läpparna inte är noggrant återfuktade blir resultatet mer ojämnt rött. Plus för den eleganta förpackningen

nk.se

LÄS MER: Strobing – så kan du forma med highlighter