Hälsolivs redaktion har testat concealers som döljer mörka ringar under ögonen.
Hälsolivs redaktion har testat concealers som döljer mörka ringar under ögonen. Foto: Shutterstock

Glöm mörka ringar! 15 concealers som suddar ut tröttheten

Vill du bli av med mörka ringar och fina linjer under ögonen? Rätt concealer kan hjälpa dig att trolla bort trötthetstecken och rynkor.

Hälsoliv har testat vilka concealers som funkar bäst under ögonen.

Cornelia Thomasson

Concealer är som foundation, fast mer pigmenterade, och passar därför utmärkt för att täcka över akne, blemmor, röda fläckar, pigmentförändringar eller de där mörka halvcirklarna under ögonen. När du vill täcka exempelvis finnar bör du välja en concealer som är så nära din hudton som möjligt, precis som med foundation. Men när du vill trolla bort trötthet ska du välja en något ljusare nyans. Låter det knäppt?
En ljusare concealer lyfter fram området under ögonen, vilket gör att du ser piggare ut även om de mörka ringarna skulle lysa igenom.

Hälsoliv har gjort ett stort test av concealers och hur väl de täcker problemområden under ögonen. 

Instant Radiance Concealer, No 7 

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

No7 Instant Radiance Glow Concealer är en flytande concealer som kommer med inbyggd penselapplikator. Produkten klickas fram och det tar några tryck innan det börjar flöda, vilket gör att mängden är svår att kontrollera. Concealern ger ett täckande resultat men är lite torr i konsistensen och oxiderar fort på huden. Man gör därför klokt i att välja en något snäpp ljusare nyans än den egna hudtonen. Produkten är lätt att applicera och den lägger sig fint under ögonen. Plus för den tunna konsistensen som gör att det är lätt att lägga på ett lager till. Nästan att den funkar bättre som uppljusare eller lätt foundation på andra partier som näsvingar etc, men kan funka bra för den som bara vill ha en väldigt lätt täckning under ögonen. Vill man ha en heltäckande concealer ska man välja en annan.

Barepro concealer, Bare Minerals

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

Den här sammetslena concealern täcker det mesta och lyckas ändå med att inte vara uttorkande på det känsliga partiet under ögonen. Stiftet är enkelt att dutta med där det behövs och även om man tar rejält under ögonen blir det inte kakigt eller lägger sig i rynkorna. Det är mycket pigment i stiftet men det glider på väldigt mjukt. Sitter som berget även utan setting powder eller liknande under ögonen. Täcker även ett par envisa röda fläckar på kinden utan att det blir för mycket. Perfekt för dig som vill ha en concealer som funkar till allt och är enkel att ha i sminkväskan. Klarar även ett enklare träningspass utan att flytta på sig.

Pro. Conceal HD. high-definition, LA Girl

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

En lättflytande, krämig concealer i väldigt många olika nyanser som ska jämna ut hudtonen och täcka mörka ringar under ögonen. Några i testpanelen tyckte det var svårt att kontrollera mängden i borsten. Och att det som sen hamnar i borsten blir torrt. Däremot är den lättapplicerad på huden – för att sedan släta ut med fingertopparna. Täckningen är helt okej, men inte alltid tillräcklig för att övervinna mörka ringar. Det behövs väldigt lite concealer – annars är risken att den känns torr på huden eller lägger sig lätt i porer vilket snarare förstärker dem än döljer dem. Stort plus är priset. 

Lightening touch, Body shop

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

En ljusreflekterande concealer för att ljusa upp partiet under ögat samt minimera synliga mörka ringar och fina linjer. Produkten är flytande, skruvas fram och kan appliceras med inbyggd pensel. Även här finns svårigheter i att kontrollera mängden concealer. Känns som att det blir mycket över eller för lite varje gång. Täckningen går att bygga på gradvis och den känns lätt på huden. Det negativa är att den kommer i alldeles för få nyanser som varken är tillräckligt ljusa för att passa den blekaste eller mörka nog att passa någon med annan hudfärg än vit. 

 

Perfect under eye concealer, Idun Minerals

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk) 

Idun Minerals var ett av de första svenska märkena som utökade sina foundation-nyanser bortom ”medium tan”. Perfect under eye concealer kommer i tre nyanser: Extra light, light och medium. Den förstnämnda är en fröjd för alla blekfisar här ute, men det hade varit fint om även djupare nyanser fanns representerade. Särskilt som det var en uppskattad concealer hos testpanelen. Den täcker bra och trots att konsistensen är ganska fet känns den lätt på huden. Man får dock jobba lite med den när man har linjer runt ögonen, men den håller bra hela dagen. Plus för att produkten är framtagen för känslig hy.

Instant anti age eraser concealer, Maybelline

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

Instant anti-age eraser concealer är en innovativ flytande concealer till budgetpris. Innehållet vrids fram i svampen på applikatorns topp, som man sedan ”suddar ut” sina mörka ringar med.

Hade den hållit bättre och täckt lite mer hade den fått högre betyg på grund av sin smidighet, men nu blev det ju inte så. Kanske kan den duga som en nödprodukt.

Den kommer i sju nyanser, men den ljusaste var för mörk för flera av testpersonerna. 

HD Photogenic concealer wand, Nyx Professional

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

Nyx Professional är ett budgetmärke som blivit en storfavorit för många. Deras flytande concealer kommer i åtta hudfärgade nyanser, samt i korrigerande färgerna gult, grönt och lila. Konsistensen är åt det vattnigare hållet, vilket gör det möjligt att gå från en väldigt lätt täckning till mer heltäckande. 

LÄS OCKSÅ: Makeupartistens video-guide: Så täcker du mörka ringar 

Soft matte complete concealer, Nars

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

När det kommer till urval bjuder Nars Soft matte complete concealer på tio nyanser, från vispgräddevit till kaffe med en pytteskvätt mjölk. Det är ett helt okej spektra, även om det inte är lika generöst som deras andra basprodukter. Concealern kommer i en liten burk med skruvlock, som gör mängden överskådlig och produkten lätt att ta med sig. Den lovar en matt och naturlig finish, vilken den också gav samtliga. Men i praktiken blev den lite torr för ett par av användarna.

Born this way concealer, Too faced

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

En krämig concealer med koksovatten och hyaluronsyra som vårdar huden. Born tihs way kommer i 14 nyanser där flera sträcker sig bortom det beigea. Den var lätt att applicera och trollade absolut bort de trötta halvmånarna under ögonen till förmån för en något glowy effekt. Den utlovar kamouflage av rynkor, men det krävdes lite arbete för att hindra produkten från att slinka ner i trötthetsfårorna. Resultatet höll sig fint över dagen.

LÄS OCKSÅ: Så använder du concealer på rätt sätt – expertens bästa råd (DAMERNAS VÄRLD)

Instant light brush-on perfector, Clarins

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

Gamla trogna Clarins levererar! Den här uppljusande concealern från Clarins kommer i en vridbar penna med en pensel i toppen, vilket gör den perfekt för handväskan.

Produkten lovordades för att den var täckande och hyaluronsyran bidrad till en återfuktad känsla och glow som höll bra över dagen. Den trollade bort mörka ringar, och så länge man portionerade produkten efter devisen ”lagom är bäst” tog den också fokus från rynkorna.

Det den tappar på är det faktum att den bara kommer i tre nyanser: Light beige, pink beige och medium.

Highlighting concealer, Sensai

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

Sensais 3-i-1 concealer med skruvfunktion och inbyggd pensel är både smidig och lyxig. Med bland annat silke, mandel- och jojobaolja ska formulan ge täckning, glow och tillföra fukt. Alla var överens om att det här är en concealer som håller över dagen utan att smula sig eller lägga sig i rynkorna. Trots att konsistensen är krämig gäller det dock att jobba snabbt då den sätter sig fort. 

Det här var en av favoriterna i testet. Baksidan? Highlighting concealer kommer bara i fyra nyanser, men å andra sidan är det fyra nyanser som rör sig över ett förhållandevis brett spektra.

LÄS OCKSÅ: Foundation: Tre höstnyheter värda pengarna

Lock-it concealer crème, Kat von D

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

Tv-personligheten Kat von D:s concealer Lock-it kommer i hela 18 nyanser. Tanken är att erbjuda en heltäckande look, vilket testarna definitivt upplevde att de fick. Den håller över dagen, men kan lätt ge ett lite kakigt intryck, något man gärna vill slippa.

Stretch concealer, Glossier

Stretch concealer har en skön konsistens som glider över huden. vilket kanske inte är så konstigt eftersom bivax, avokado- och jojobaolja återfinns bland ingredienserna. Den skiljer sig från många andra concealers eftersom den inte torkar utan lägger sig som ett naturligt, glow-filter över huden. Det ser ut som ens egen hud - fast bättre.

Concealern kommer i tolv nyanser och formulan gör att nyanserna gifter sig fint med hudfärgen. Här kan ni själva se. 

LÄS OCKSÅ: Produkterna som ger dig glow

Studio finish SPF 35 concealer, Mac

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

Mac är ett märke som många makeupartister älskar. De har en bred färgpalett och Studion finish-concealern med SPF 35 är inget undantag med sina 24 nyanser. Concealern är krämig och en liten dutt räcker för att få bukt med mörka ringar. Dock upplevde testarna att den hade en tendens att lägga sig i rynkorna under ögonen.

Concealer full coverage stick, Kicks

Annons: Hitta bästa priset på denna concealer just nu – se Prisjakt (extern länk)

Kicks nya budgetconcealer kommer i form av ett klassiskt krämligt stift, som är lätt att sminka sig med. Den kommer i sex nyanser, varav ingen är för mörkare hudtoner, men ingen heller passar den riktigt ljusa. Även om produkten täckte bra, lyckades den sno åt sig några toppbetyg. För att få mer än godkänt önskade testarna att den skulle hålla sig bättre över dagen.