1 av 4
Full lash & brow duo, 595 kronor/6 ml, Medik8
2 av 4: Full lash & brow duo, 595 kronor/6 ml, Medik8
Brow serum, 590 kronor/4 ml, Swiss Clinic
3 av 4: Brow serum, 590 kronor/4 ml, Swiss Clinic
Brow enhancing serum advanced, 485 kronor/1,7 ml, Anastasia
4 av 4: Brow enhancing serum advanced, 485 kronor/1,7 ml, Anastasia

Fixa tjockare ögonbryn – test av brynserum

Välformade ögonbryn kan lyfta en hel look, men vill du inte lägga ett stort antal tusenlappar på en trendig ögonbrynstatuering finns det mer prisvärda sätt. 

Ögonbrynstatuering eller brynserum? 3 saker att tänka på:

1. En tatuering håller många gånger i flera år, därför ska man välja en kosmetisk tatuerare som är erfaren med goda referenser. Kolla upp behandlaren på internet, bestäm sedan en träff och prata om vilken färg och form som passar ditt ansikte bäst. En ögonbrynstatuering kostar mellan 4 000 och 5 000 kronor.

2. Brynserum är ett billigare sätt att få till snygga ögonbryn. Andra generationens serum stimulerar brynroten med näring och protein, de ger också fukt som ökar smidigheten så att brynens livscykel blir längre. Vanliga ingredienser är protein, vitaminer och olika peptider plus återfuktande ämnen. 

3. Eftersom det utomlands och på nätet fortfarande finns bryn- och fransserum som innehåller hormonliknande ämnen, prostaglandinanaloger, som kan ge biverkningar bör dessa bara köpas på välrenommerade butiker, salonger och på auktoriserade nätbutiker. 

LÄS OCKSÅ: Snygga ögonbryn – så fixar du dem själv

TEST AV ÖGONBRYNSSERUM

Brow enhancing serum advanced, 485 kronor/1,7 ml, Anastasia

Brynen blev tjockare, längre och det växte till och med ut bryn på ställen där inget växer för att jag har noppat för mycket. Inte så att jag fick tillbaka brynen som de såg ut förut, men det blev ändå en stor skillnad. Innehåller 5 peptider som stimulerar utväxten, men med tanke på den lilla mängden serum är det en dyr kur.

Full lash & brow duo, 595 kronor/6 ml, Medik8

Annons: Hitta bästa priset på detta ögonbrynsserum just nu – se Prisjakt (extern länk)

Smart bryn- och franspenna med en kombination av veteextrakt, sojabönor, pantenol och E-vitamin som ska appliceras morgon och kväll. Funkade utmärkt att ha serumet under makeup. Brynen blev fylligare och fransarna längre, men jag fick inga nya strån. Hyggligt prisvärd med tanke på dubbelfunktionen.

Brow serum, 590 kronor/4 ml, Swiss Clinic

Annons: Hitta bästa priset på detta ögonbrynsserum just nu – se Prisjakt (extern länk)

Ögonbrynen blev fylligare och längre redan efter en vecka, hade inte förväntat mig ett så bra resultat! Det växte däremot inte ut några strån där jag tidigare noppat för hårt. Mascaraliknande borste gör appliceringen enkelt. Innehåller Redensyl, ett komplex som kan hjälpa till att stimulera hårväxt och förebygga håravfall.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!