Fixa snygga fransar i sommar! Test av mascara

Välj rätt mascara till sommaren.

Foto: Shutterstock

Välj rätt mascara till sommaren.

Bästa sommarmascaran ska tåla allt från sol och bad till sportiga aktiviteter utan att kladda av sig på huden. Dessutom ska den bygga volym, ge en snygg böj och vara lätt att tvätta bort.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Så fixar du sommarens finaste fransar

1. Sommarmascara

En vattenfast mascara som klarar sol, salta bad och svett är perfekt under sommarhalvåret. Somliga mascaror kräver en makeup­remover medan andra är väderbeständiga och kan tvättas bort med varmt vatten.

2. Rätt borste

Välj den typ av mascaraborste som passar dina fransar bäst.  Korta, tunna fransar blir generellt snyggare med en böjd borste eller en kamliknande med plastpiggar medan en tät fransrad blir snygg med en yvigare klassisk spolformad borste.

3. Undvik kladd

Var extra lätt med handen när du lägger mascara om du har glesa fransar, då får du inte lika lätt mascarakladd på ögonlocket.

Tips!

Många som har ljusa blonda fransar har svårt att färga fransroten svart, ett tips är att hålla fast mascara- borsten närmast fransroten och trycka till med lätt hand så att roten omsluts av svärta och sedan sicksacka mascaran ut mot toppen.

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper 

Test av tre mascaror

Extended play perm me up lash, Mac Cosmetics

Separerar bra

Annons: Läs mer och köp mascaran från Kicks här (extern länk)

Den lilla och svagt böjda borsten gör att fransarna separeras bra, de får en snygg böj och man kan bygga längd utan att de klumpas ihop. Mascaran står emot vatten och svett, men kan ändå tvättas bort med varmt vatten vilket jag gillar.

2000 calorie waterproof mascara, Max Factor

Lättapplicerad

Annons: Läs mer och köp mascaran från Kicks här (extern länk)

Liten smal och rak borste gjorde mascaran lättapplicerad med separerade fransar, om man undviker att lägga på med spetsen som samlar på sig för mycket mascara i hylsan. Klarar svett och vatten bra, kräver alltså remover.

Waterproof street mascara, Färg Collection

Sportigt hållbar

Pris: 189 kronor/Fargcollection.se 

Nätt liten böjd borste som doserar lagom med färg, men borstens strån funkar sämre på mina fransar. Hur lätt jag än är på handen kladdar mascaran av sig på ögonlocket. Synd, för mascaran ligger bra i handen och är enormt svett- och vattentålig, kräver alltså remover.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här