Fixa läckra sommarläppar – experten testar läppstift

Foto: Shutterstock/Getty Images

Trenden med matta läppstift lever visserligen kvar, men inför den varmare säsongen ser vi allt fler läppstift och gloss fullmatade med fukt och glans.

Välj bland härligt bäriga färger som matchar sommargarderoben.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

3 tips för snygga läppar i sommar

1. Matta läppstift i all ära, 1 men de flesta har en ten­dens att torka ut läpparna. Därför känns det skönt att återigen få mätta läpparna med fukt och glans, något som också passar den somrigt naturliga looken.

2. Grunda läpplinjen med en konturpenna eller en ofärgad lipliner. Färgen sitter oftast bättre om man täcker hela munnen med en neutralt färgad konturpenna. Använd aldrig en konturpenna i en nyans som avviker mot läppstiftet.

3. Applicera och sudda ut en ljusreflekterande tunnflytande concealer runt läppkonturen innan du applicerar läppstiftet eller glosset så ser munnen fylligare ut.

LÄS OCKSÅ: Torra läppar – så undviker du att bli beroende av cerat 

Test av tre läppstift

Rouge Volupte Plump-In-Colour Lipstick, Yves Saint Laurent

Sex nyanser

Det här läppstiftet har allt jag önskar: Sex glansiga nyanser som ger en lätt till medium­ täckning beroende på hur lätt man är på handen, vacker för­ packning och ett litet infällt svart hjärta med vårdande ingredienser som håller läp­parna mjuka och återfuktade. Dyrt, men härligt drygt – ett måste i väskan!

Annons: Läs mer och köp läppstiftet från YSL här (extern länk)

L'Absolu Rouge Summer Collection, Lancôme

Piggar upp looken

Nyansen 186 piggar verkligen upp när ansiktet fått lite färg, plus också för att läpparna blir krämigt mjuka och återfuktade. Läppstiftet och nyansen är förstås viktigare än hylsan, men jag kan inte annat än också bli glad av den snyggt randiga förpackningen i franska flaggfärger.

Annons: Läs mer och köp läppstiftet från Lancôme här (extern länk)

Addict Gel Lacquer, Dior

Återfuktar och ger glans

Diors sommarkollektion Wild Earth har två nya snygga nyanser, trots att de är i dyraste laget kan jag tänka mig att investera i glosset som ger en skir, snygg färg och glans samtidigt som läpparna känns mjuka och återfuktade.

Annons: Läs mer och köp läppstiftet från Dior här (extern länk)

Bonustips!

Ofärgad lipliner som håller läppstift och gloss på plats, läggs längs med läpplinjen där formulan suddas in som ett slags grindvakt.

On point lipliner see thru, 199 kronor, Pûr cosmetics

Annons: Läs mer och köp läppennan här (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här