Fixa flörtiga fransar med budgetmascara

Konformade, tjocka eller borstar med små piggar - mascaraborsten är viktig när det gäller vilken typ av look man vill ha. 

Få saker gör så mycket för utseendet som en snygg svart fransrad.

Här testar skönhetsexperten mascara som är snäll mot plånboken.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Så gör du för att få fransarna du vill ha:

1. Rätt borste. Korta tunna fransar blir snyggare med en tunn kamliknande borste med plastpiggar medan en tät fransrad blir snygg med en yvigare klassisk spolformad borste. 

2. Volym. Pressa borsten mot fransroten och sicksacka halva fransarna. Upprepa. Håll sedan mascaran lodrät och dra försiktigt ut mascaran hela vägen ut mot toppen. 

3. Längd. Använd en tunn spretig borste. Lägg på mascaran i en solfjäderform. Börja i ytterkanten av ögat och vinkla sedan in mot mitten. Använd toppen av borsten för att nå fransarna i ögonvrån. 

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper 

EXPERTEN TESTAR TRE MASCAROR

Volume infusion mascara, Max Factor

Ger snygg böj

Pris: Billigaste priset på denna mascara just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Trots att borsten är i tjockaste laget fungerar den bra på mina glesa fransar, om man är lätt på handen och inte trycker för hårt. Är man inte försiktig blir det lätt mascarafläckar ovanför franslinjen. Lagom dosering av mascaran gör att fransarna inte klumpar ihop sig, de får en snygg böj och ser naturliga ut. Innehåller vårdande keratin. 

Volume glamour mascara, Bourjois

Separerar

Pris: Billigaste priset på denna mascara just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Mascaran doserar väldigt lite mängd - vilket i sig är bra för då klumpar sig inte fransarna utan blir separerade, men den konformade borstens topp samlar på sig väldig mycket mascara vilket gör att den i princip är obrukbar om man inte torkar av den först. 

Konstig förpackning, man gillar och ogillar den. 

Wonder'fully real mascara, Rimmel

Lekfull look

Pris: Billigaste priset på denna mascara just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Lätt konformad gummiborste med piggar har en lagom dos mascara, men alltför mycket på toppen. Mascaran innehåller nylonfiber, kanske är det därför fransarna känns stela och pinniga - perfekt om man vill ha en lekfull look, men inget för naturliga fransar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer