Krämprodukter är guld under varma dagar!
1 av 2: Krämprodukter är guld under varma dagar! Foto: Shutterstock
Här är de bästa tipsen för att få sminket att hålla!
2 av 2: Här är de bästa tipsen för att få sminket att hålla! Foto: Shutterstock

Få sminket att hålla i värmen – makeupartistens bästa tips

Glöm smink som rinner av dig lika lätt som en glass smälter i solen.

När hettan slår till utomhus får vi ändra sminkrutinen.

Här är fem tips på hur du får makeupen att hålla i värmen!

Vi fick vänta länge, men äntligen har sommarvärmen nått hela landet. Och även om vi kanske älskar sol, bad och andra äventyr utomhus är det inte säkert att vårt smink gör det. Med höga temperaturer och luftfuktighet kanske du tänker att det inte ens är någon idé att sminka sig, men om du vill det så finns det knep att ta till för att få makeupen att hålla hela dagen lång! Independent snackade med makeupartisten Lisa Potter-Dixon som delade med sig av sina bästa tips.

Preppa huden

Det allra första steget för att få en hållbar makeup är som vanligt att preppa huden så bra som möjligt, råder Lisa Potter-Dixon. Rengör huden och smörj in med en lätt och återfuktande dagkräm – gärna en med solskyddsfaktor! Om din kräm inte innehåller SPF ska du se till att applicera det med. Med en återfuktad hy kommer din makeup hålla längre och sitta på bättre.

Använd sedan en primer. Det finns en uppsjö av olika primers för olika hudtyper och olika resultat i olika prisklasser. Om din hy tenderar att bli oljig och glansig under dagen kan det vara bra att satsa på en primer som verkar mattande. Om du däremot är torr i hyn är en återfuktande primer toppen.

Annons: Läs mer och köp primern från NYX Professional makeup här (extern länk)

LÄS MER: Dagkrämer och smink med SPF – för säkrare solande 

Rätt bas

Full face makeup i all ära, men i sommarvärmen är det smart att köra på en lätt bas. Välj själv hur mycket täckning du vill ha och utgå från det. Om du vill ha mycket täckning kan en tjockare longwear-foundation vara bäst väg att gå som också kan dubbla som en concealer. Du kan också använda en lättare concealer som kan dubbla som foundation.

Om du inte vill ha så mycket täckning är en cc- eller bb-cream ett bra val.

För optimalt resultat rekommenderar Potter-Dixon att man applicerar sin produkt med en fuktig beautyblender för att verkligen jobba in produkten på huden.

Annons: Hitta bästa priset på BB-cream från Clinique – se Prisjakt (extern länk)

LÄS MER: Test av concealers – så trollar du fram jämnare hy 

Kör vattenfast

Vattenfasta produkter är en gudagåva under varma och svettiga dagar, särskilt när det kommer till att undvika svarta panda-ögon. En vattenfast mascara kan vara din bästa vän! Många mascaror görs i vattenfast formula, så om du har en vanlig favoritmascara kan du kolla om den finns i den varianten med.

Tips! Om du har problem med att dina ögonfransar inte håller sig böjda under dagen kan du bära vattenfast mascara jämt. De har en lättare formula än vanliga mascaror, vilket gör att fransarna inte tyngs ner lika mycket och därmed håller sig böjda längre.

Även vattenfasta brynprodukter kan vara en god idé berättar Potter-Dixon.

Annons: Hitta bästa priset på vattenfast mascara från The Balm – se Prisjakt (extern länk)

LÄS MER: Bäst i test: Tre vattenfasta mascaror som sitter där de ska 

Strunta i pudret

Svett och värme kan orsaka att puderprodukter lägger sig i linjer, så satsa på krämprodukter all over! Highlighters, bronzers, rouge, ögonskugga – det finns krämprodukter för allt!

Annons: Läs mer och köp detta duostick från Clarins med high lighter och rouge i ett (extern länk)

LÄS MER: Bäst i test: Budgetsmink – favoriter för tunn plånbok 

Få det att hålla

Annons: Hitta bästa pris på setting spray från Urban Decay – se Prisjakt (extern länk)

Om du vet att du ska vara ute hela dagen och inte vill oroa dig över hålla koll på sminket är ett setting spray svaret på dina böner.

– Setting sprays är jättebra för att låsa in din makeup, säger Potter-Dixon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!