Annons
X
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Smink

Publicerad 27 dec 2017 14:30

Expertens 3 bästa tips - för festfina fransar

1/4

High impact lash elevating mascara, 225 kronor, Clinique

High impact lash elevating mascara, 225 kronor, Clinique

2/4

Intense black lash CC, 320 kronor, Helena Rubinstein

Intense black lash CC, 320 kronor, Helena Rubinstein

3/4

Pure color envy lash mascara, 310 kronor, Estée Lauder

Pure color envy lash mascara, 310 kronor, Estée Lauder

4/4

Sätt fokus på ögonen med en mascara som passar just dina ögonfransar. Få saker som gör så mycket för utseendet som en svart snygg fransrad.

Snart är du redo för fest!

Välj mascara efter hur dina fransar ser ut och resultatet du vill uppnå. Fransar är naturligt avsmalnade mot toppen, se därför till att svärtan är närmast fransroten och undvik att lägga på för tjockt lager på topparna – om du inte vill ha en lekfullt trendig look med spretiga spindelbensliknande fransar förstås.

För glamourösa volymfransar, pressa mascaraborsten mot fransroten och sicksacka halva fransarna. Upprepa ytterligare en gång. Håll sedan mascaran lodrät och dra försiktigt ut mascaran hela vägen ut mot toppen. 

För naturligt långa fransar använd en tunn spretig borste. Lägg på mascaran i en solfjäderform. Börja i ytterkanten av ögat, vinkla sedan in mot mitten av fransraden och använd sedan toppen av borsten för att nå de små fransarna i ögonvrån. 

High impact lash elevating mascara, Clinique

Pris: 225 kronor

Mascaran gör mina korta fransar längre utan att de klistrar ihop sig, den konformade borsten har en skön stuns och det är lätt att bygga längd och böj med spetsen. Dessutom sägs den innehålla vårdande ingredienser som fröolja. 

clinique.se

Intense black lash CC, Helena Rubinstein

Pris: 320 kronor

Ger riktigt fylliga fransar med härlig intensitet i färgen. Liten snygg tubförpackning med en borste som separerar och bygger längd med rätt dosering mascara så att fransarna inte klippar ihop. Kräver en makeup-remover för att få bort – sitter alltså bra. 

kicks.se

Pure color envy lash mascara, Estée Lauder

Pris: 310 kronor

Spiralformad borste med korta strån på en sida och en spetsig topp. Borsten separerar fransarna riktigt bra, men jag hade gärna sett att den också byggt längd på mina korta fransar. Passar den som har täta och lite längre fransar.

lyko.se