En snygg ögonskugga kan lyfta din look!
En snygg ögonskugga kan lyfta din look! Foto: Shutterstock

Experten testar säsongens ögonskugga

Mixmatcha torra, en matt eller skimrande ögonskugga och sminka fram säsongens hetaste makeup.

Vi testar vårens prisvärda paletter med färger i matchande nyanser.

Så enkelt gör du snygg kvällsmakeup

Bas: Välj foundation som passar din hudtyp, samt ett transparent puder som fixerar. Pudret håller din foundation på plats hela dagen och kvällen. Detta kan du också ta med dig och bättra på under dagen om du blir blank eller svettig.

Ögon: Primer under ögonskuggan gör otroligt mycket! Den ser till att ögon­skuggan dels blir jämn och fin vid applicering, dels sitter som berg tills du tar av dig sminket. Så vill du ha en ögonmejk som sitter, glöm inte primern under!

Vattenfast mascara: Bra om man vill ha en lång festkväll! Dels så håller den böjen bättre på ett par raka fransar, dels sitter den oftast bättre än en traditionell mas­cara. Den tar du enklast bort med en tvåfasremover eller olja.

Tips: Har du bråttom från jobbet till festen, släng på ett läppstift i en kul färg så har du festmakeupen klar på fem minuter. Det behöver inte vara krångligare än så!

TEST AV ÖGONSKUGGA

Nude Matte Palette, Max Factor

Nude Matte Palette, Max Factor
Håller färgen

Åtta snygga, matta nyanser som fungerar lika bra för en vardagsmakeup som för en mer dramatisk kvälls­makeup. Intensiva pigment som ger mycket färg, framför allt om de läggs på fuktade. Skuggorna håller hyfsat bra, fast de lägger sig i ögonlocks­vecket om man inte grundar med en primer. Enkel plastförpackning utan vare sig spegel eller applikator.

Annons: Hitta bästa priset på den här ögonskuggan - se prisjakt! (extern länk)

Eye Shadow Quartet, Isadora

Eye Shadow Quartet, Isadora
Intensiva pigment

Fyra ögonskuggor med en krämig textur som ger en snygg sammets­ liknande look, men efter en arbetsdag kryper pigmenten upp i ögonlocks­vecket. Pigmenten blir tätare och intensivare när de fuktas, smular mer om de läggs på torra och inte grundar med primer. Enkel för­ packning med skum­ gummiapplikator.

Annons: Hitta bästa priset på den här ögonskuggan - se prisjakt! (extern länk)

Rue Du Café, Bourjois

Rue Du Café, Bourjois
Matt & skimrande

Åtta skuggor i samstämda, snygga nyanser – plus för spegel i locket och den medföljande applikatorn med två olika borstar. Gillar att man mixat matta, glittriga och skimrande pigment som gör det lätt att variera ögonmakeupen. Smular mindre om de läggs på fuktade än om de appliceras på torra. Bra vardagsvara.

Annons: Läs mer om och köp denna ögonskugga här (extern länk)

Bonustips: Phyto-ombre eclat, Sisley

Phyto-ombre eclat, Sisley

Vill du unna dig en riktigt bra ögonskugga är den här nyheten en av mina favoriter

Annons: Läs mer om och köp denna ögonskugga här (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!