Bästa budgetmascaran för långa fransar

Vilken mascaraborste passar dina fransar?

Foto: Shutterstock

Vilken mascaraborste passar dina fransar?

Höstens bästa mascara ska separera, bygga längd och ge fransarna en snygg böj, är den också formulerad med vårdande ingredienser som gör att de egna fransarna inte går av lika lätt får den högsta betyg.

Här är bäst i test.

Andra har också läst

Fransarna avgör – så väljer du borsten som passar dig

Bygger upp. En smal borste liksom en kamliknande borste med plastpiggar fördelar lagom mängd mascara och gör det lättare att bygga upp och separera korta glesa fransar. En smal borste gör det lättare att komma åt varje frans, de små vid ögonvrån liksom underfransarna.

Tätare fransrad. En tjock tät och knubbig borste ger volym och längd till en tätare fransrad. Ju tätare borststrån desto mer volym. En knubbig borste kan också passa de som har glesare och kortare fransar, men då bör man vara lätt på handen så att inte trycket gör att stråna kladdar av sig på ögonlocket.

Passar blonda. En böjd borste med en välvd form når fler strån i ett och samma tag. Borsten följer fransraden och kommer nära rötterna, vilket passar bra för blonda fransar som behöver svärta vid fransroten. Den böjda formen ger också fransarna en snygg böj.

Tips! 

Har du hittat en borste som funkar på dina fransar, behåll den när mascaran är slut och använd den till att separera fransarna om du använder en annan mascara.

The one 5-in-1 wonderlash mascara, Oriflame

”Separerar bra”

Annons: Hitta bästa priset på den här mascaran just nu – se Prisjakt (extern länk)

Kamliknande borste med lagom hårda strån, långa strån på ena sidan och kortare på den andra, som separerar mina olika långa och något spretiga fransar. Den är lättapplicerad, funkar bra på både över- och underfransar, har en snygg svärta och vårdande ingredienser. En ny favorit!

Lash revival mascara, Max Factor

”Kladdar inte”

Annons: Hitta bästa priset på den här mascaran just nu – se Prisjakt (extern länk)

Något knubbig böjd borste och vårdande ingredienser som ger ett bra tryck med snygg böj och längd. Mina korta och glesa fransar klumpar ofta ihop sig och ser ännu glesare ut om mascaran har fel borste – den här borsten separerade snyggt utan att kladda av sig på ögonlocket.

LÄS OCKSÅ: Guide: Få långa och fylliga fransar – utan att använda mascara

Bambi eye false lash mascara, L’Oréal Paris

”Bygger längd”

Annons: Hitta bästa priset på den här mascaran just nu – se Prisjakt (extern länk)

Konformad gummiborste med piggar i olika längd som passar bäst om man har tätare fransar, då byggde den snygg längd och böj. De i testpanelen som hade glesa fransar tyckte att den kladdade på ögonlocket och gav lite spretigare fransar.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test: Guide till den bästa ögonfransböjaren 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här