Färgstarka ögonpennor ger en effektfull makeup.
Färgstarka ögonpennor ger en effektfull makeup.

Bäst i test: Vattenfasta ögonpennor

Sommarens snyggaste ögonmakeup görs med vattenfasta ögonpennor i färgstarka nyanser. Pennorna ska inte bara glida lätt längs med franskanten, de ska dessutom ha en behaglig konsistens som inte är för vass mot huden.

Dessin du regard waterproof, YSL

Annons: Läs mer och köp ögonpennar från YSL här (extern länk)

En klassiker som i sommar får två nya nyanser i en begränsad upplaga, intensivt blå och mustigt grön. Skön mjuk konsistens som glider lätt på, vill man sudda ut bör man göra det på en gång. Plus också för snygg förpackning och vässaren som medföljer. 

LÄS MER: Få sminket att hålla i sommarvärmen – makeupartistens bästa tips 

Botanical color eye pencil, Yves Rocher

 

Annons: Läs mer och köp ögonpennan från Yves Rocher här (extern länk)

Många intensiva färger, en del med ett lätt skimmer, som är supersnygga på en solbrun hy. Pennan är mjuk och glider lätt längs med franskanten. Sitter riktigt bra om man grundar ordentligt, är huden för fet fäster den inte lika bra.

LÄS MER: Bäst i test: Fuktkrämer som återfuktar huden 

Eye pencil, Makeup Store

Annons: Läs mer och köp ögonpennan från Makeup Store här (extern länk)

Krämig ögonpenna med intensiva lite glittrande färger som varken smular eller flyter ut. Fantastiskt hållbara pigment, ändå är den hyggligt enkel att tvätta bort med varmt vatten och vanlig rengöring. Enda minuset är den lite mjukare i konsistensen som gör att den behöver vässas ofta.

Så får du effektfulla ögon

Under sommaren blir sminkpaletten färggladare. Välj ögonpennor med hållbara pigment som inte lägger sig som veck i globlinjen.

 

1. Måla en tunn linje med en svart vattenfast ögonpenna från fransens inre vrå till den yttre. Arbeta in svärtan mellan fransrötterna så får ögat en mer distinkt linje.

 

2. Våga använda flera pennor på samma gång. Lägg en linje i en valfri färg längs med övre fransraden eller måla pennan över hela ögonlocket, sudda ut så att det inte syns några skarvar för en mer soft look.

 

3. Böj fransarna med en fransböjare, först närmast fransroten och håll fast till du räknar till tio, upprepa proceduren i mitten av fransarna och avsluta genom att böja längs ut vid franstoppen.

 

4. Måla ett lager mascara, använd gärna en plommonfärgad mascara som accentuerar ögonfärgen på ett subtilt sätt.

LÄS MER: Bäst i test – mascara som ger långa, fylliga och flirtiga fransar (DAMERNAS VÄRLD)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!