Ute efter en mascara som behåller böjen på fransarna och står emot väta? Hälsoliv har korat några favoriter.
1 av 2: Ute efter en mascara som behåller böjen på fransarna och står emot väta? Hälsoliv har korat några favoriter. Foto: Alexander Rupar / Unsplash
Nu är det dags att hitta din favorit!
2 av 2: Nu är det dags att hitta din favorit! Foto: Shutterstock

Bäst i test: Tre vattenfasta mascaror som sitter där de ska

Svett, tårar och regn kan vara sminkets värsta fiende.

I synnerhet mascaran tenderar att smula och rinna ner under ögonen.

Här är det grymma mascaror för blöta tillfällen – så du slipper panda-looken.

Det finns tillfällen då en vattenfast mascara trumfar de vattenlösliga. Bröllop, begravningar och situationer då tårarna riskerar att svämma över. Men också på sommaren, då man gärna vill klara sig igenom en svettig dag, en sommarskur eller ta ett svalkande dopp utan att mascaran hamnar på kinderna. 

Hälsoliv har testat tre vattenfasta mascaror som håller hela dagen.

38°C lash volumiser mascara , Sensai by Kanebo

Annons: Hitta bästa priset på  Sensais vattenfasta mascara just nu – se Prisjakt (extern länk)

Den här godbiten från Sensai har en mjuk tät borste för att den både ska kunna separera fransarna och ge volym. Den ger ordentligt med svärta och klarar både tupplur, gnugg, regn och salta bad utan att smula.

Det som mascaran vinner på är att den trots att den är resistent är lätt att tvätta bort. 38°C betyder att mascaran det krävs just 38-gradigt vatten eller varmare för att lösa upp den. Med andra ord behövs inget envetet gnuggande med tio bomullsrondeller marinerade i babyolja och affärens starkaste remover för att få bort den.

Det som gör att den inte får full pott är den blöta konsistensen. För den som har raka ögonfransar och använder ögonfransböjare kan det det bli ett problem – de tappar liksom formen.

LÄS OCKSÅ: Stort test av volymmascaror som förlänger och förtjockar fransarna

Stay Perfect Mascara, Boots No. 7

Annons: Hitta bästa priset på den här mascaran just nu – se Prisjakt (extern länk)

En apotekshjälte som passar känsliga ögon! Den raka silikonborsten med små piggar är lätt att komma åt alla fransar med, vilket gör att den passar bra om man har korta fransar. När det kommer till separation får den väl godkänt och böjda fransar tyngs inte ner och tappar formen av forumlan.

Precis som med Sensai ska den stå emot svett, tårar och regn för att sedan kunna tvättas bort med ljummet vatten. Det som hände när man sköljer med det ljumna vattnet är att mascaran börjar smula och lägga sig under ögonen, men det krävs fortfarande en del jobb med rengöring för att få bort den helt. 

Nordic chic full-on curl mascara waterproof, Lumene

Annons: Hitta bästa priset på Lumenes vattenfasta mascara just nu – se Prisjakt (extern länk)

Lumenes vattenfasta ser inte bara härligt somrig ut i sin förpackning – efter test känns den också som ett självklart val för den som prioriterar både vattenfasthet och en fin böj på fransarna.

Borsten som är ganska smal men med många långa piggar. Två sicksackningar genom fransarna ger snabbt svärta och en tillfredsställande känsla av att man lyckats få med alla på en gång. Böjda fransar faller inte ner igen utan behåller sin form, samtidigt som de ser ut att få ytterligare lite längd. Det klagar man väl inte på?! 

LÄS OCKSÅ: Guide: Så får du långa och fylliga fransar utan mascara

LÄS OCKSÅ: Ögonfransböjare: Bäst i test och guide till snyggaste böjen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!