Tre enkla knep gör att ditt läppstift sitter både snyggare och bättre!
1 AV 2
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Tre enkla knep gör att ditt läppstift sitter både snyggare och bättre!
Foto: Shutterstock

Bäst i test: Sommarens finaste läppstift

Säsongens läppstifts-garderob har en härlig variation nyanser och texturer. Somliga är matta, andra glossiga och vissa krämiga med fukt och glans i färger som matchar sommargarderoben. 

Vilken blir din favorit?

Elisabet Garcia Dahlbäck

Lite färg på läpparna kan göra otrolig skillnad. Och med några enkla knep kan du både få det att sitta bättre och e snyggare ut. Om läppstiftet rymmer och blöder ut i de tunna linjerna som omger munnen fungerar en läppenna som läggs längs med läppkonturen som ett slags grindvakt. Välj helst en ofärgad eller en nyans i samma färg som glosset eller läppstiftet, väljer du en avvikande nyans är risken att looken blir hård och onaturlig.

Tips! Trolla fram illusionen av fylligare läppar genom att lägga och tona ut en ljus concealer-linje längs med läppkonturen före läppstiftet eller glosset.

Ett annat tips handlar om peeling. Snyggast resultat blir det om läppstiftet eller glosset läggs på jämna och mjuka läppar. Peela därför munnen milt och försiktigt med jämna mellanrum. Har du ingen peeling kan du använda en frottéhandduk eller en mjuk tandborste som tar bort torra fnasiga hudflagor så att läpparna får en jämnare yta.  

TEST AV LÄPPSTIFT

LYX: Joli Rouge, Clarins

Krämig

Det här läppstiftet har allt jag önskar! Den ger en lätt till medium täckning beroende på hur lätt man är på handen, färgen sitter dessutom bra. Klassisk förpackning och vårdande ingredienser som mangosmör håller läpparna mjuka och återfuktade med lagom glans. Plus för 22 härliga nyanser där Papaya och Hot pink är mina två favoriter.

Annons: Hitta bästa pris på detta läppstift – se Prisjakt! (extern länk)

MELLAN: Color lip shine, Artdeco

Vårdande flärd

Ett slags blandning mellan läppstift och lipbalm som gör läpparna mjuka med en fräsch glans och ett svagt skimmer som ger lite extra flärd. Sitter oväntat bra, efter en middag med mat och dryck hade bara lite läppstift försvunnit. Finns i 19 nyanser och Shiny diamonds passade perfekt till mitt blonda hår och ljusa hy.

Annons: Hitta bästa pris på detta läppstift – se Prisjakt! (extern länk)

Twist-up gloss stick, Isadora 

Skruvbar

Gillar att pennan är så lättanvänd, udden skruvas fram och man kan applicera färgen utan spegel. Trots den semi-matt finishen känns pennan inte speciellt torr på läpparna. Åtta dovt pastelliga nyanser med bra pigment, sommarkollektionens Think pink och Raspberry cream är mina favoriter. Vill man ha en naturlig look finns det många nude-nyanser. Innehåller mjukgörande papaya-extrakt. 

 Annons: Hitta bästa pris på detta läppstift – se Prisjakt! (extern länk)

Bonustips: Bäst just nu för att peela läpparna

Det här peelingsticket,  Coffee grain exfoliator stick från Skincity.se, med små korn av ekologiskt kaffe funkar lika bra på huden som på läpparna. 

LÄS MER: Fixa felfri hy – test av concealer 

LÄS MER: Test av ögonfransserum: Vilka håller vad de lovar?