Så fixar du mjuka läppar - test av läppglans

Hitta läppglanset som passar dig.

Foto: Shutterstock

Hitta läppglanset som passar dig.

Glossigt, krämigt eller fast – läppglans finns i många olika konsistenser och prisklasser. Somliga har solskydd, andra ska ge fyllighet och några är fullproppade med vitaminer och vårdande ämnen.

Experten testar tre favoriter.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Läpp­stift och gloss som flyter ut i de fina linjerna runt munnen är ett vanligt problem när huden blir mindre spänstig. Ett bra sätt att hindra det från att flyta ut är att måla läpplinjen med en kontur­penna i samma nyans som läpparna eller läpp­stiftet, pennan fungerar som ett litet staket runt munnen. Det finns också ofärgade vaxpennor som fungerar på samma sätt, många märken har lipliner i sitt sortiment och de finns i alla slags prisklasser, från budget till lyx.

Tips! Läpparna ser fylligare ut om man målar överläppen i en något ljusare nyans än underläppen.

TEST AV TRE LÄPPGLANS

Sunforgettable lip shine SPF-35, Colorescience

Vattenfast

Skön konsistens, den är vattenfast och inne­ håller solskyddsfaktor vilket är perfekt soliga sensommardagar. Är täckande, men betyd­ligt mindre smetig än liknande produkter. Gör läpparna mjuka, återfuktade och sitter bra. Fem nyanser.

Annons: Billigaste priset på detta läppglans - se Prisjakt (extern länk)  

Voluptè plump-in-colour, YSL

Vårdande

Härlig formula som ger en diskret och fin mediumtäckande nyans, i mitten finns ett asym­metriskt hjärta som sticker lite mintigt med ämnen som ska göra läpparna lite fylligare.

Det märker jag inget av, men det gör inget för det här är ett måste från morgon till kväll. Skulle vilja ha alla åtta nyanser.

Annons: Läs mer om läppglanset och köp här (extern länk)

Glazed lip paint, LA girl cosmetics

Pirrande

Täcker bra, mer än ett läpp­glans och något mindre än ett läppstift. Glosset pirrar lite, men ger ingen uppum­pande effekt. Betyget dras ner av att färgen inte sitter så bra, den lägger sig som en kant på insidan av läppen som inte känns skön. Men läpparna blir mjuka och återfuktade. Sju nyanser.

Annons: Billigaste priset på detta läppglans - se Prisjakt (extern länk)  

BONUSTIPS: Baume de rose tinted lip care, By Terry

Torra och fnasiga läppar botas med den här skruvbara stiftpennan som innehåller rosvax, sheasmör och vitaminer.

Annons: Läs mer och köp här! (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här