Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock

Bäst i test: Experten väljer primer

Applicera en primer på återfuktad hy innan du lägger din foundation så blir underlaget jämnare och slätare – i bästa fall trollar en primer även bort synliga porer och en rödaktig hudton.

Här testar experten tre olika.

– Primer fungerar som ett slags suddgummi på huden, den ger en perfekt canvas innan applicering av makeup. Många primers har även en hudvårdande funktion, säger hudterapeut Lovisa Hedlund på Skin City.

Gör så här: ”En primer appli­ceras på en återfuktad hy med fingrarna eller med en borste före foundation. Mitt tips är att låta den sjunka in lite efter applicering. Primern fixerar foundationen så den sitter på plats och man får en längre hållbarhet och jämnare täckning. Man kan även ha en primer bara som den är, utan makeup för att få fram en jämn hudyta.”

Tips!

Det finns också primer för ögonlock och läppar så att ögonskuggor och läppstift sitter bättre.

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper 

TEST AV TRE PRIMER

Niacinamide soft focus primer, Makethemake

Sammetslen

Jag hade inte förstått vitsen med en primer, men det var innan jag använde den här. Huden blir sammetslen, ojämnheter suddas ut och den gör att min foundation fäster kanon. Doftfri rosa silkig konsistens, innehåller antioxidanten niacinamide som vårdar och är upp­ ljusande.

Pris: 199 på Skincity.se 

Bare with me hydrating jelly primer, Nyx

Svalkande

Dryg geleaktig transparent konsis­tens som svalkar skönt. Primern är egentligen inte kladdig, men burkför­ packningen med skruvlock gör det lite knepig att ta lagom med mängd. Blur­rar ut huden helt okej. Hade dock önskat en annan mer lättapplicerad förpackning. Innehåller gurka och aloe vera-extrakt.

Annons: Hitta billigaste priset på denna primer på Prisjakt (Extern länk)

Skin protecting primer, Kicks beauty

Doftar gott

Mjölkig lite silkig konsistens i en pumpförpackning som doserar bra och lätt. Gillar känslan på huden, den går in lätt och snabbt och ger ett jämnt resultat med lite skim­mer. Men, stort minus för att man måste bryta sig in i den plastförsedda förpackningen – brutna naglar och sax krävdes. Innehåller återfuktande hyaluronsyra.

Annons: Läs mer och köp denna primer här (Extern länk)