Frida Selkirk är nagelexpert.
1 AV 2
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Frida Selkirk är nagelexpert.

Bäst i test: Experten testar lekfulla nagellack

Massor av mönster och färg, lila, gult, mintgrönt och rosa – gärna tillsammans.

I pandemins kölvatten seglar fantasin och kreativiteten upp, det gäller inte minst vårens och sommarens trender när det gäller naglar och nagellack.

Här testar redaktören tre nagellack.

Elisabet Garcia Dahlbäck

Även i år lyser 90-talet starkt med massor av färg och mönster. Vi ser också en mer förfinad variant av den franska manikyren. ”Sockerbitslackning” ersätts med mer planerade former som färgade toppar, skarpa trekantssmileys och suddade smileylinjer. Metalliska nyanser kommer också starkt.

– Nya förlängningstekniken Soft Gel Tips är ett effektivt sätt att göra en snygg och hållbar förlängning som lämnar mer tid till design, säger nagelexperten Frida Selkirk och fortsätter:

– Vi ser ett allt större utbud av självhäftande lösnaglar. Vill man ha sådana är det viktigt att man väljer rätt storlek och ett bra lim. Slit inte av nageln när det är dags, lös upp den och dra av försiktigt så skadar du inte din egen nagel.

Test av nagellack

Daphne, London Grace

Snygga nyanser

Snygg design, massor av nyanser och en formula som baseras på ”snälla” veganska ingredienser. Penseln är medelstor och lacket pig- mentrikt, men vissa nyanser blir lite randiga vid första appliceringen – framför

allt det gula. Tar man två lager får det en snygg yta som sitter bra.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Minilack, Mavala

Miniatyrlack

Älskar de här minilacken som inte bara är superenkla att använda utan också härligt prisvärda. Penseln

har en bra storlek, lacket är pigmentrikt och täcker med

ett drag – även om det blir snyggare med två. Extra plus är ju att det finns i många fina nyanser och att lacket inte torkar innan man hunnit använda upp det.

Annons: Läs mer om och köp denna produkt här (extern länk)

Nail Gloss, & Other Stories

Prisvärd

Prisvärt lack men en rakt skuren och lagom tjock pensel, men lacket är rätt tunnflytande vilket gör att det lätt blir för mycket lack. Penseln behöver strykas av ordentligt och lacket kräver två stryk- ningar för en snygg yta. Det sitter riktigt bra om man grundar med under- lack och förseglar med överlack. 

Annons: Läs mer om och köp denna produkt här (extern länk)