Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Matta, röda läppar i alla dess nyanser är en stor trend i höst.
Matta, röda läppar i alla dess nyanser är en stor trend i höst.
Matta, röda läppar i alla dess nyanser är en stor trend i höst.
Matta, röda läppar i alla dess nyanser är en stor trend i höst. Foto: Shutterstock

8 heta sminktrender i höst – från vardag till fest

Med en ny säsong kommer nya trender – så även för makeup.

Vilka stilar är inne den här hösten?

Vi har listat åtta av de hetaste trenderna för årets mörka månader.

1. Osynlig makeup

Varje säsong pratar man om no makeup-makeup, och nu ska det verkligen vara så. Hudens struktur ska få synas och sminket ska vara i bakgrunden, det visade bland annat Lanvin, Balmain och Stella McCartney på visningarna för säsongen. A och O är att rengöra och återfukta huden ordentligt. Använd en concealer bara på områden där det behövs. För att den ska smälta in väl är det bäst att applicera med fingrarna då kroppsvärmen gör att produkten arbetas in lättare. Använd lite krämrouge på kinderna för en hint av färg, dutta på lite läppbalsam och böj ögonfransarna. Om du inte färgat fransarna är en brun mascara att föredra.

https://www.instagram.com/p/Bu-6ZmZAC9C/https://www.instagram.com/p/Bw2GTKFgsia/

LÄS MER: Test av concealers – så trollar du fram jämnare hy 

2. Rouge i rosa toner

Den mest ungdomliga trenden för säsongen. En rouge i rosa nyans är det enklaste sättet för att ge liv åt hyn och mjuka upp ansiktet. På Chanels AW19 visning såg modellerna ut som om de varit ute en dag i kylan, med en rosa ton koncentrerad till äppelkinderna och sedan skuggad ut mot öronen. Hos Aigner var det en mörkare ton av rosa som användes. Inspireras och dra upp rouget mot tinningarna och in på ögonlocken – en annan het trend i höst. Det ger en fin och sammanhängande look.

https://www.instagram.com/p/BuM7OlIgHUO/

LÄS MER: Bäst i test: Rouge för rosiga kinder 

3. Matta röda läppar

Röda läppar är, som alltid, hett. Nu varierar nyanserna i allt från klarrött till mörka bärtoner och man får välja fritt om man vill ha skarpa konturer eller satsa på blurrade läppar. Det de har gemensamt är att det ska vara matt, som visat hos bland annat Versace, Oscar de la Renta och Salvatore Ferragamo. Matcha med en i övrigt diskret makeup med jordnära ögonskugga och bar hud.

https://www.instagram.com/p/B0mINabAvnt/https://www.instagram.com/p/BuPoccmhj72/

4. Maxade fransar

Tidigare har vi gjort allt för att separera våra fransar för att undvika de så kallade spindelbenen. Men nu vänder vinden och klumpiga, långa, voluminösa fransar blir allt annat än oönskade. Var generös med mascara både på över- och underfransar. Brandon Maxwell visar vägen. Eller gör som Dior och måla på fuskfransar under ögonen för en Twiggy-inspirerad makeup.

https://www.instagram.com/p/Btyn9o4AyJ5/https://www.instagram.com/p/B1HjcYFIwqz/

LÄS MER: Mascaror för långa fransar och mycket volym 

5. Sotning

Som ett brev på posten kommer sotningen även denna höst – i bruna och grå nyanser med inslag av svart. Sotningen ska ha mjuka övergångar och inga skarpa kanter ska synas. Inga eyelinervingar är i sikte, i stället ska det i så fall bara vara en tunn, smal linje av kajal eller eyeliner längs övre fransraden. Hämta inspiration från Tom Ford och Brock Collection. Om du vill utveckla din sotning ska du göra den glossy, med hjälp av exempelvis ett genomskinligt läppglans som du applicerar över ögonskuggan när du är klar.

LÄS OCKSÅ: Bästa ögonskuggan har korats – här är vinnaren (DAMERNAS VÄRLD)

https://www.instagram.com/p/Btqa1GMFmVa/https://www.instagram.com/p/Btoi8UxhP6V/

6. Neon

Neon och starka färger följer med oss in även i de mörkare månaderna. Lek med formen kring ögonen för att skapa en unik look för dagen. Välj och vraka i vilken färg du gillar bäst. Orange som hos Carolina Herrera eller kanske grönt som hos Tibi? 

https://www.instagram.com/p/B0oYejCiFTG/https://www.instagram.com/p/BtzIiZcBBiC/

LÄS MER: Höstens hårtrender: Frisyrerna, färgerna, accessoarerna 

7. Guld och glitter i massor

Vintern är ju glittrets tid, men nu startar vi med festen redan i höst. Det guldiga glittret dominerade hos både Halpern, som fokuserade på guldfolie som glimmade, och Dries Van Noten, som applicerade smått glitter runt hela ögonen. Festligt båda vägarna! När det kommer till glitter kan det liksom aldrig blir fel, så välj den mängd, färg och placering du tycker är härligast.

https://www.instagram.com/p/BubJMhoDWdc/https://www.instagram.com/p/Bvi2TuAAQGn/

8. Duttar av färg

Om du vill gå all in och avant garde är färgklickar i ansiktet hett i höst. Det ska vara abstrakt och man får gärna leka med olika texturer. Välj själv om du vill ha hårdare konturer, som Collina Strada visade, eller mjukt och vattenfärg-inspirerat som Eckhaus Latta. Eller mixa! Smink ska vara roligt och lekfullt.

https://www.instagram.com/p/Bt6BX4whmbI/https://www.instagram.com/p/Bt17EiVANXc/

LÄS MER: Höstmode 2019 – allt om säsongens hetaste plagg, trender, mönster och färger (DAMERNAS VÄRLD)