Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hur får man foundation att se naturligt ut? Vi har svaret!Hur får man foundation att se naturligt ut? Vi har svaret!Hur får man foundation att se naturligt ut? Vi har svaret!
Hur får man foundation att se naturligt ut? Vi har svaret! Foto: Fotolia

8 enkla sminkhacks som kommer förändra ditt liv

Hur sminkar man över akne? 

Finns det något sätt att få läppstiftet att hålla hela dagen?

Jajamän! Här är en handfull sminktips som alla borde kunna.

Inspirerade av Shefinds listar vi 8 tricks och tips som kommer revolutionera din makeup. 

1. Concealer-tricket som piggar upp

Foto: Fotolia

Tycker du inte att din concealer gör jobbet? Det kan bero på att du inte applicerar den på rätt sätt. Ljusa upp hela ögonpartiet och dölj mörka ringar genom att rita en uppochnedvänd triangel under ögonen med din concealer. Låt trekantens nedersta spets går ner en liten bit på kinden. Fyll i och jämna ut med en bra sminkborste eller svamp.

 

2. Knepet som får läppstiftet att hålla hela dagen

Finns det något värre än läppstift som flyter ut och försvinner bara någon timme efter att man målat på det? Det här tricket kommer få läpparna att se nymålade ut läääänge. Efter att du applicerat ditt läppstift som vanligt lägger du försiktigt en bit hushållspapper eller en servett över munnen (om papperet är tjockt kan du behöva separera lagren) och sveper över dem med ett transparent puder.

3. Få sminket att fästa på en oljig näsa

Tenderar din foundation att glida av nästippen? Det är ett vanligt problem för personer med fet hy. Grunda med primer, förslagsvis en ögonskuggsprimer, för att absorbera överflödig olja. Fixera med setting spray och dutta sedan foundation på.

LÄS OCKSÅ:

4. Klockrent tips för längre fransar

Vill du få längre ögonfransar som håller sig böjda hela dagen? Grunda med en setting spray.Vill du få längre ögonfransar som håller sig böjda hela dagen? Grunda med en setting spray.Vill du få längre ögonfransar som håller sig böjda hela dagen? Grunda med en setting spray.
Vill du få längre ögonfransar som håller sig böjda hela dagen? Grunda med en setting spray. Foto: Fotolia

Trött på korta ögonfransar som aldrig håller sig böjda? Då är det dags att skaffa en bra setting spray, enligt beauty-bloggaren Phyrra. Sprejen appliceras ovanpå på ditt smink för att fixera, ungefär som ett transparent puder, men funkar även som att grunda ögonfransarna med innan mascaran. Då får du väldefinierade, långa fransar som håller formen hela dagen.

5. Rama in ansiktet med bronzer-knepet

När du lägger bronzer ska du forma en trea.När du lägger bronzer ska du forma en trea.När du lägger bronzer ska du forma en trea.
När du lägger bronzer ska du forma en trea. Foto: Fotolia

Att jobba med contouring är svårt - var ska man lägga bronzern? Tricket för en fin inramning av ansiktet är att lägga sminket som en trea i ansiktet. Svep försiktigt med borsten över panna, kindben och käklinjen.

Och kom ihåg: Hellre för lite än för mycket bronzer på borsten.

LÄS OCKSÅ: 

6. Sminka över finnar

Trött på att finnar och blemmor lyser igenom täcktstiftet? Det här tricket håller aknen dold hela dagen lång. Börja med att lägga foundation på finnen, följ upp med concealer. För att sminket ska hålla fixerar du med ett genomskinligt puder. 

 

7. Tricket som får din foundation att se naturlig ut

Gillar du inte när din foundation ligger som en mask över ansiktet? Skönhetsredaktörerna på Marie Claire vet hur du slipper det problemet. De tipsar om att applicera flytande foundation i mitten av ansiktet för att seden försiktigt jobba ut produkten över hela ansiktet. Om du lägger sminket direkt vid hårfästet och käklinjen blir övergången för hård, vilket lätt kan få det att se ut som att du bär mask.

Hälsoliv har tidigare skrivit om misstagen du vill undvika när det kommer till din sminkbas.

8. Hacket som får bort sminkrester från dina borstar

Du kan använda mikrofiberdukar för att göra rent dina sminkpenslar.Du kan använda mikrofiberdukar för att göra rent dina sminkpenslar.Du kan använda mikrofiberdukar för att göra rent dina sminkpenslar.
Du kan använda mikrofiberdukar för att göra rent dina sminkpenslar. Foto: Fotolia

Eftersom smutsiga sminkborstar lätt blir hemvist för otaliga bakterier är det en god idé att tvätta verktygen ordentligt en gång i veckan - särskilt om du varit förkyld. Men alla vet också att det är tråkigt och tar tid. Om du har bråttom, eller behöver använda samma borste till två skuggor, kan du torka av dem med en mikrofiberduk.