Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alexandra visar – steg för steg

7 enkla steg till en perfekt bassminkning

Hur får man till den perfekta sminkgrunden?

Alexandra Souihi har svaret.

I sju enkla steg visar hon hur du gör en riktig snygg bassminkning för alla tillfällen.

Glansig panna och foundation som rinner bort under dagen. Att få till en bra bassminkning som både sitter kvar och ser snygg ut hela dagen kan kännas hopplöst. Men Hälsolivs skönhetsprofil Alexandra Souihi har några knep.

Alexandra Souihi

Ålder: 32

Gör: Projektledare

Instagram: @looksbysouihi 

I videon ovan delar hon med sig av sin bästa bassminkning, som passar både för vardagslooken och till fest.

LÄS MER: Skönhetsprofilens bästa produkter

Så gör du:

1. Grunda med primer

För att få ett jämnt resultat och en makeup som håller är nyckeln att lägga en bra grund. Alexandra börjar med en primer, som fyller ut linjer och porer. Primer gör att sminket fäster bättre.

2. Jämna ut med foundation

Nästa steg är att jämna ut hudtonen med foundation. Alexandra applicerar flytande foundation med en svamp.

3. Concealer för mörka ringar

En del lägger concealer förra foundation, Alexandra lägger efter foundation. En concealer har främst två funktioner: Att trolla bort mörka ringar under ögonen eller dölja blemmor och rodnader. Alexandra använder en flytande concealer som hon bakar in i huden med en beautyblender, som är en sminksvamp.

LÄS OCKSÅ: 5 sminkmisstag som får dig att se äldre ut

4. Pudra bort blankheten

Efter foundation och concealer är det dags för puder. Alexandra använder en beautyblender för att applicera pudret på områden där hennes hy brukar bli blank. Hon låter pudret sitta en stund innan hon jobbar in det i huden med en fluffig borste. Det här gör hon för att huden inte ska bli oljig.

5. Dags för contouring

Foundation ger en jämn hudton men suddar också ut naturliga skuggor. Därför väljer många att skulptera sitt ansikte med hjälp av contouring. Alexandra framhäver sina kindben genom att använda ett brunt puder och en fluffig borste.Hon lägger även på brunt puder i pannan mot hårfästet samt nere vid käkbenet för att skugga in hela ansiktet. Contouringen i ansiktet appliceras som siffran tre - från pannan till kindbenet och därefter ned till käkbenet. Nyckeln är att följa sina naturliga drag och inte använda för mycket av produkten på borsten - hellre bygga på lite i taget. Tänk också på att undvika skarpa kanter genom att sudda ut med en stor borste.

6. Rosiga kinder

I en bassminkning är kinderna i fokus. Efter contouring är det dags för rouge. Håll gärna långt ut borstskaftet när du applicerar. Alla har olika teknik men en klassiker är att använda svepande cirkelrörelser och jobba sig från kindäpplet och längs med kindbenet.

7. Avsluta med lyster

I sista steget visar Alexandra hur man kan använda highlighter för att ge lyster. Ett tips när man använder highlighter är att rikta in sig på de ansiktsdrag där ljuset reflekteras, som näsa, haka, panna och högst upp på kindbenen. Många gillar också att lägga highlighter under ögonbrynen. Alexandra tipsar om att highlighta amorbågen, något som får läpparna att se fylligare ut.