3 läskiga sminkningar som får dig att briljera på Halloween

1 av 2: Så fixar du en snygg halloween-makeup – med smink du har hemma

Spetsiga hattar och plastiga peruker i alla ära, men vad slår en riktigt cool sminkning på Halloween?

Foto: Shutterstock

2 av 2: Spetsiga hattar och plastiga peruker i alla ära, men vad slår en riktigt cool sminkning på Halloween?

På jakt efter sminktips inför Halloween eller nästa maskerad?

Hälsoliv har samlat ett gäng riktigt grymma sminkningar.

Vågar du dig på dem kommer du både briljera och väcka skräck på festen! 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Det är dags att lägga den gamla häxhatten på hyllan och plocka fram sminkväskan. De senaste åren har ribban för hur en riktigt grym Halloween-sminkning ska se ut. Autentiska köttsår, blixtlås i ansiktet och lurviga varulvspolisonger kan sätta skräck i de flesta – men också avskräcka. 

Men räds inte! Även om sminkningarna ser avancerade ut är det lättare än du tror att lägga en läskig make-up. 

Häsloliv har samlat ett gäng inspirerande tutorials som steg-för-steg visar att läppstift, hudlim, foundation och papper räcker långt.

Sminka ett verklighetstroget sår

Vampyrer, häxor och mumier i all ära, men ibland kan ett välplacerat köttsår vara nog så läskigt. Norska make up-artisten Karolina Maria Griciute vet hur man får det att se verkligt ut.

Med hjälp av flytande latex, som går att köpa i bland annat hobbyaffärer, papperservetter, fejkblod och vanligt smink lyckas hon skapa den perfekta illusionen av en snittad hals. 

https://www.instagram.com/p/BaW-H_ohAaB/?taken-by=karolinagriciute

Det fina med den här sminkningen är att det inte kan bli för mycket eller för kladdigt. Ge det ett försök eller två innan det är dags för fest. Om du hellre vill ha ett sår på handen eller i ansiktet är principen densamma. 

Men var försiktigt med saxen!

LÄS OCKSÅ: Hon förvandlar sig till Barbie – på två minuter

Förvandlas till en hårig varulv i ett nafs

Om du har en tajt budget men lite murriga ögonskuggor eller en contouring-palett hemma kanske youtube-profilen Stefanie Leddas look är något för dig. Snåla inte med strecken och investera i ett par billiga huggtänder så är du hemma.

För en lyxigare variant: Investera i ett par läskiga linser. För en lurvigare look rekommenderas ett par polisonger. Om du inte har naturlig skäggväxt går det att ordna med hudlim och lite löshår. 

Bli en seriefigur

Läskigt behöver inte alltid innebära blod eller vassa huggtänder. Synen av ett livs levande serietidningsurklipp kan nog sätta skräck i många. 

Om du har ett badrumsskåp fyllt av färglada ögonskuggor som aldrig kommer till användning är det här ett ypperligt tillfälle att ta till vara på dem.Sminkfantasten Marion Cameleon visar hur du med hjälp av flytande eyeliner, bomullspinnar och lagom med precision är du hemma. Det mesta har du säkert hemma.  

https://www.instagram.com/p/BZt8Ag_gkdT/?taken-by=marioncameleon

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här