Vårda huden med svalkande ansiktsmist

Foto: Shutterstock / Shutterstock

Ginseng, fikonextrakt, glycerin, grönt te och fermenterad kefirmjölk. 

En bra ansiktsmist är inte bara svalkande, den har också vårdande ingredienser samtidigt som de fixerar makeup och ger huden en snygg lyster.

Här testar experten tre olika.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Lit Mist, Pûr

Guldig lyster

Annons: Köp ansiktsmist från Pûr här (extern länk)

Finfördelad sprejmist med en hudvårdande mix av ginseng, vitaminer och glycerin. Misten torkar snabbt, gör att sminket sitter bättre och ger huden en härligt glowig lyster. Det förutsätter att man skakar flaskan så att inte ansiktet får fullt med guldiga partier. Somrig och fin förpackning.

Superfood kefir-tea mist, Elemis

Hälsosamt återfuktande

Annons: Köp ansiktsmist från Elemis här (extern länk)

Spadoftande ansiktsmist som inte bara återfuktar utan också påstås ge en matig näring med ingredienser som kokosvatten, aloe vera och fermenterad kefirmjölk. Sprejen duschar med en mix av fint fördelade och lite större partiklar, misten lägger sig på huden som känns återfuktad.

Re-fresh Beauty mist, My Clarins

Väldoftande vegan

Annons: Köp ansiktsmist från My Clarins här (extern länk)

Ger huden snygg lyster, men den uppfriskande och svalkande känslan försvinner lite för snabbt. Har en fin diskret blommig doft och en sprejfunktion med ett lagom tryck. Innehåller återfuktande och stärkande kokosvatten, fikon- och alprosextrakt.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test: Volymgivande schampo och balsam 

Gör din egen mist!

Eftersom många mister har återanvändningsbara förpackningar kan du fylla på den med din egengjorda mist när den köpta tar slut. Ingredienser som kan användas är: grönt te, aloe vera, lavendel, kokosvatten.

Här är ett exempel på mist du kan göra själv. Förvara den i kylen

Ingredienser:

1 dl kokat vatten

1 påse grönt te

1⁄2 gurka (i skivor)

1⁄2 citron

Gör så här:

1. Mosa gurkan och sila bort spadet, pressa i citron.

2. Blöt tepåsen i vattnet och låt dra i fem minuter. Krama ur tepåsen i vattnet och låt svalna. Blanda i gurk- och citronvätskan och häll upp i en sprejflaska.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här