Serum tränger djupare ner i huden.
1 av 2: Serum tränger djupare ner i huden. Foto: Shutterstock
Hitta ditt glow!
2 av 2: Hitta ditt glow! Foto: Shutterstock

Trolla fram ditt glow – test av föryngrande serum

Fuktboostande, utjämnande eller läkande – det finns serum för alla slags behov och för alla prisklasser. En pärlstor droppe räcker för att boosta huden med fukt och näring.

Serum har ingredienser i mindre molekylstorlek och går därför djupare ned i huden och är därför bra för att behandla underliggande hudproblem som känslighet, tilltäppta porer, pigmentering eller strukturförändringar.

Serumet förstärker effekten av de efterföljande krämerna, så du kan ha ett serum för torr hud i kombination med en kräm för mogen hud. Det går också att använda olika varumärken, men rådfråga först en produktexpert så att inte de reagerar på varandra.

Gör så här: Applicera på rengjord hy. Om du återfuktar huden med lite ansiktsmist så går det åt lite mindre mängd serum. Klappa in serumet över ansiktet och hals, smörj sedan in huden med en dag- eller nattkräm som lägger sig som ett återfuktande skydd.

Tips: Serumet arbetar bäst på natten då huden är lite varmare och cellförnyelsen högre.

TEST AV SERUM

Advanced Retinol 1.5% Complex Night Concentrate, No7

Advanced Retinol 1.5% Complex Night Concentrate, No7
Fyller ut linjer

När den brittiska apotekskedjan Boots släppte det här serumet lär väntelistan varit lång, sant eller osant – men det fungerar. Efter ett par månaders användning känns huden fylligare med bättre lyster, kanske har kråkfötterna minskat i djup och huden har inte irriterats av den höga halten retinol. Innehåller en aktiv mix av 0,3 % retinol, matrixyl 3000+ och bisabolol.

Annons: Hitta bästa pris på detta serum – se Prisjakt (extern länk)

Vital Vita 12 Synergy Ampoule, Tony Moly

Vital Vita 12 Synergy Ampoule, Tony Moly
Tonar ner pigmentering

Ett serum som lever upp till det som utlovas, min hudton har blivit jämnare och jag kan se att min pigmentering har tonas ner. Har använt serumet varje morgon i ett par månaders tid, det sjunker snabbt in i huden och ger bra med fukt – men jag applicerar alltid en dagkräm efteråt. Serumet ger ingen oljig eller kladdig känsla. Så nöjd! 

Annons: Hitta bästa pris på detta serum – se Prisjakt (extern länk)

Toleriane Ultra Derm Serum, La Roche Posay

Toleriane Ultra Derm Serum, La Roche Posay
Lugnar känslig hy

Det lättflytande, lite oljiga och doftfria serumet är smidigt och går lätt att applicera över hela ansiktet.

Efter en tids användning har min känsliga hy blivit mer fuktboostad, det både känns och syns. Glasflaskan med pipett gör det lätt att dosera rätt mängd, men jag brukar föredra pumpflaskor som jag upplever som mer hygieniska. Innehåller 0,1 % neurosensine som ska verka lugnande och stärkande.

Annons: Hitta bästa pris på detta serum – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av ToppHälsa + trådlösa hörlurar från adidas. Köp nu!