Slipp torra läppar med fuktbostande läppbalsam
Slipp torra läppar med fuktbostande läppbalsam Foto: Shutterstock

Torra läppar? Test av läppbalsam som vårdar

Drabbas du av torra läppar som spricker när temperaturen visar minusgrader? Problemet botas med vårdande krämer och stift som lägger sig som en skyddande och fuktboostande film på läpparna.

Experten testar tre läppbalsam.

Så slipper du torra och fnasiga läppar

När läpparna stramar och känns obehagliga slickar vi oss gärna runt munnen, men det gör att läpparna blir ännu torrare och fnasigare. Läpparna blir också torra om man smörjer sig med lypsyl och cerat som innehåller vatten, framför allt när temperaturen visar på minusgrader och vindarna blåser. I stället bör man välja vårdande fuktboostande ingredienser som glycerin, bivax och växtbaserade oljor när man ska vara utomhus. På natten kan man komplettera med produkter som innehåller paraffin och vaselin som lägger sig som en fuktinkapslande hinna över läpparna.

Tips: Smörj in torra och nariga läpparna med idominsalva som får verka medan du sover så vaknar du med mjukare och skönare läppar.

LÄS OCKSÅ: Populära parfymer: Dofterna du inte vill missa

TEST AV LÄPPBALSAM

Essential Care Lip Balm, Babor

Essential Care Lip Balm, Babor
Skyddar i kyla

Gillar designen och skruvfunktionen som känns påkostad. Innehållet ger en fuktboostande känsla även när det är kallt ute, det fnasiga försvinner efter ett par dagars smörjande. Stiftet lägger sig som en behaglig transparent hinna över läpparna och är baserat på bra ingredienser som kokosolja, bivax, sheasmör, aloe vera och glycerin.

Annons: Hitta bästa priset på denna läppbalsam - se prisjakt (extern länk)

Lips & Dry Spots Balm, Decubal

Lips & Dry Spots Balm, Decubal
Dryg basbalsam

Den här tjockflytande oglammiga feta krämen kommer jag att ha som bas- vara i hemma-apoteket.

Har använt den som nattbalm eftersom det delvis är baserat på vaselin och paraffin som kapslar in fukten, men som funkar sämre utomhus. Bra även på torra partier som nagelband och för att skydda små sår.

Annons: Hitta bästa priset på denna läppbalsam - se prisjakt (extern länk)

Skin Food Lip Balm, Weleda

Skin Food Lip Balm, Weleda
Vårdande med naturligt innehåll

Fickvänlig tub med ett balmliknande innehåll som känns lite oljigt när det är varmt, det har en tendens att bli lite hårt när det är kallt ute. Men gillar känslan som känns vårdande, och läpparna känns återfuktade. Innehåller naturliga ingredienser som sol- rosolja, ullfett, bivax och glycerin, men tyvärr också vatten.

Annons: Hitta bästa priset på denna läppbalsam - se prisjakt (extern länk)

Bonustips: Lip Cure, Tromborg

Lip Cure, Tromborg
Bäst just nu

Dyr, men dryg och absolut värd pengarna om man har problem med nariga och torra läppar. Botar och vårdar på ett suveränt bra sätt.

Pris: 250 kronor/15 ml på Boozt.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!